Zoals bijna elk jaar was er ook aan het einde van vorig jaar een flinke strijd tussen twee shooters. Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare kwamen vlak na elkaar uit en dus was de vraag welke game het beste zou gaan verkopen. Battlefield 1 kon op heel veel lof rekenen, terwijl er zowel vanuit de pers als de fans erg veel kritiek op Call of Duty: Infinite Warfare was.

Toch heeft de shooter van Infinity Ward het erg goed gedaan qua verkopen, zo blijkt uit de officiële cijfers van NPD. In de Verenigde Staten is Call of Duty: Infinite Warfare namelijk de best verkochte game van heel 2016. De game wordt op de voet gevolgd door de grote concurrent, Battlefield 1.

Ook in de lijst met sales van de maand december is Call of Duty: Infinite Warfare bovenaan te vinden, terwijl Final Fantasy XV en Battlefield 1 de top drie completeren. Volgens NPD is dit het negende achtereenvolgende jaar dat de franchise bovenaan staat van de sales in december. Natuurlijk hangt het succes van Infinite Warfare samen met Modern Warfare Remastered, maar al met al is het toch wel weer een indrukwekkende prestatie van de Call of Duty franchise.

Uit de cijfers van NPD valt verder nog op dat Grand Theft Auto V het ontzettend goed blijft doen en daarnaast vinden we nog een Call of Duty game terug in de lijst, namelijk Black Ops III. Als het gaat om de hardware, dan blijft de PlayStation 4 domineren ten opzichte van de Xbox One.

Hieronder de lijst met de best verkochte games in de Verenigde Staten in 2016.

  1. Call of Duty: Infinite Warfare (PC, PS4, Xbox One)
  2. Battlefield 1 (PC, PS4, Xbox One)
  3. The Division (PC, PS4, Xbox One)
  4. NBA 2K17 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  5. Madden NFL 17 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  6. Grand Theft Auto 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  7. Overwatch (PC, PS4, Xbox One)
  8. Call of Duty: Black Ops III (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  9. FIFA 17 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  10. Final Fantasy 15 (PS4, Xbox One)