Er wordt de laatste tijd weer flink aan verfilmingen van games gewerkt. Zo verscheen eerder deze maand Assassin’s Creed op het witte doek en werd er onlangs onthuld dat het script van de aankomende Uncharted film af is. Nu zijn er weer ontwikkelingen rondom de film van The Division, die vorig jaar werd aangekondigd.

Er is namelijk een scriptschrijver en regisseur aangesteld voor de film. Het gaat hier om Stephen Gaghan, die beide functies voor zijn rekening zal nemen. Gaghan is geen onbekende in de filmindustrie. Eerder won hij namelijk een Oscar voor Traffic, waar hij de schrijver van is. Daarnaast was hij als schrijver en regisseur ook genomineerd voor een Oscar met de film Syriana.

Er is momenteel nog weinig andere informatie bekend over de verfilming van The Division. Wel weten we dat Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain een rol zullen spelen in de film. Stephen Gaghan is in ieder geval blij om aan het project te werken, zo liet hij in een eerste reactie weten.

“I’m excited to work with Ubisoft Motion Pictures and collaborate with their team at Massive Entertainment to bring The Division to the big screen, they’re great guys, exceptionally creative, and willing to take risks.

The game has been an enormous success, in large part due to the visual landscape they created, their vision of a mid-apocalyptic Manhattan. It’s immersive, wonderfully strange, and yet familiar, filled with possibilities.”