Sniper Ghost Warrior 3 zal over iets meer dan twee maanden uitkomen. In aanloop naar de release van de game heeft CI Games, de studio achter het spel, nu meer details onthuld over het verhaal en de belangrijkste personages. Zo leren we dat het verhaal volledig draait om Jon North.

Jon is een Marine die naar Georgië gaat voor een missie. Daar is het goed mis, want er is inmiddels een burgeroorlog aan de gang. De taak van Jon North is om af te rekenen met de leiders die het land volledig destabiliseren.

Tegelijkertijd heeft Jon ook een persoonlijke missie in Georgië. Twee jaar voor de gebeurtenissen in Sniper Ghost Warrior 3 was hij namelijk met zijn jongere broer Robert toen er een aanval uitbrak. Jon kon zijn broer niet redden en was in de veronderstelling dat hij niet meer leefde. Toch zijn er nu weer aanwijzingen opgedoken die doen vermoeden dat Robert toch nog in leven is en zich bevindt in Georgië.

Om beide missies tot een goed einde te brengen heeft Jon twee mensen aan zijn team toegevoegd voor hulp. Allereerst is er Lydia Jorjadze, een echte veteraan die aan Jon’s zijde vocht in Afghanistan. Alles leek goed tussen haar en Jon, maar sinds de laatstgenoemde plotseling verdween in Afghanistan, heeft Lydia zo haar vraagtekens over Jon. Terwijl je Jon bijstaat bij zijn missie hoopt ze antwoorden te krijgen.

Jon kan tevens op de steun rekenen van Raquel Shein. Dit alleen wel op voorwaarde dat Jon haar weer helpt met het vinden van Serei Flostov. Flostov is een wetenschapper die zich bezighoudt met allerlei verboden experimenten. De Israëliërs willen hem vinden en uitschakelen.

Het team van drie hoopt dus af te kunnen rekenen met de leiders in Georgië, maar dan stuiten ze ook nog op Amazi. Dit is een mysterieuze sluipschutter die Jon en zijn teamleden zowel helpt als dwarsboomt. Dit alles zorgt ervoor dat Jon in een hevige strijd verwikkeld raakt.

Sniper Ghost Warrior 3 komt op 4 april uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.