Je kunt nog zo’n snelle internetverbinding hebben, een ac Wi-Fi netwerk of zelfs je PS4 bedraad hebben aangesloten, maximale snelheden zul je zelden behalen. Dit is frustrerend, vooral wanneer je regelmatig digitaal games koopt van zo’n 50GB groot, waar je vervolgens een hele dag op moet wachten. Een gebruiker in Australië lijkt nu uitgevonden te hebben waar dit probleem aan te wijten valt, namelijk een trage downloadserver in Tokio. Om deze te omzeilen kun je een download herhaaldelijk starten en pauzeren, zodat er een andere server wordt gekozen, maar dit is vaak roulette spelen en hopen op een snelle server.

Gebruiker Lance E. McDonald ging op onderzoek uit na helemaal klaar te zijn met trage downloads via het PSN en kwam er achter dat er een server is in Tokio die zijn downloads dramatisch vertraagde. De server die zijn downloads vertraagde draagt het IP in de range 111.119.22.0/24 en dus besloot hij deze te blokkeren in de router. Wat er toen gebeurde was opmerkelijk, zijn downloads behaalden namelijk direct wel normale snelheden en bijgevolg wist hij de data een stuk sneller binnen te halen.

Uiteraard kan het zo zijn dat dit niet voor iedereen geldt, dus contacteerde hij Kotaku die op haar beurt deze vondst ging nabootsen. Ook hun bevindingen blijken uiteindelijk positief na het blokkeren van deze server in hun router. Zo konden zij Destiny downloaden in haar totaliteit in nog geen anderhalf uur, terwijl dit alvorens het blokkeren van dit IP in Tokio een aantal uren langer duurde.

Nu zou je denken dat we allemaal massaal dit IP kunnen blokkeren, maar daar zit jammer genoeg nog een nadeel aan verbonden. Deze server is namelijk vereist om online te kunnen spelen op het PlayStation Network en er staan ook de nodige assets op gehost. Je kunt de server dus tijdelijk blokkeren wanneer je bezig bent met downloaden, maar nadien zal je het IP weer moeten whitelisten om volledig gebruik te kunnen maken van het PlayStation Network.