Het zijn inmiddels welbekende woorden ‘21% BTW Weg Ermee!’, de actie van Media Markt die jaarlijks weer veel bekijks trekt. Tijdens deze dagen biedt Media Markt producten aan voor de adviesprijs zonder BTW. Dit betekent in de praktijk dat veel producten met ruim 17% korting te verkrijgen zijn.

Stel een product kost €1.210,- euro inclusief BTW, dan is de rekensom €1.210,- x (100/121) = €1.000,-. Zo betaal je dus €210,- minder en heb je een korting van 17,36%.

Jammer genoeg zijn er uitzonderingen, zo zijn alle Apple-producten uitgesloten, alsook games, films, muziek, accessoires, gaming consoles, cadeaubonnen en meer. Beetje karig eigenlijk, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere producten over waar de korting wel op geldt.

Zo krijg je korting op TV’s, audio-producten, fotocamera’s, e-bikes, keukenapparatuur, desktops, laptops, tablets en witgoed. Al met al dus genoeg producten die voor een gamer ook erg belangrijk zijn. Ben je dus op zoek naar een nieuwe soundbar of 4K TV voor je PS4 Pro? Dan is het de moeite waard even te checken voor welke prijs dit aangeboden wordt bij Media Markt.

Alhoewel de actie veel bekijks trekt, moet je wel een korrel zout nemen met sommige kortingen die worden geadverteerd. Gebruik prijsvergelijkers om te checken of de prijs bij Media Markt wel echt de scherpste is, TV’s zijn namelijk online (vooral tijdens de BTW-dagen bij MM) bij menig webshop goedkoper. Toch kan het zijn dat je een goede deal spot, vooral op producten als soundbars of andere home cinema systemen.

De actie start vannacht om 00:00 uur. Heb je een leuke aanbieding gespot? Laat deze dan vooral weten in de comments.

Check de BTW-dagen bij Media Markt