Bethesda heeft vandaag bekendgemaakt dat Prey wereldwijd op vrijdag 5 mei zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze game heeft een tumultueuze ontwikkeling achter de rug, maar nu het project bij Arkane Studios ligt is het in rustiger vaarwater terecht gekomen, voornamelijk omdat zij vanaf nul opnieuw zijn begonnen. Gezamenlijk met de aankondiging van de releasedatum heeft men nog een trailer vrijgegeven, die kan je hieronder bekijken.

Als je een pre-order plaatst voor Prey, krijg je het exclusieve ‘Cosmonaut Shotgun’ pakket en deze bevat de ‘Margrave’ shotgun, een familie erfstuk van Morgan Yu. Verder bevat dit pakket nog drie Neuromods die spelers kunnen gebruiken om nieuwe vaardigheden vrij te spelen, twee Medkits, een Fabrication plan om de shotgun en ammo aan te maken, een starter kit voor het maken van gereedschap en wapens en een unieke upgrade die spelers helpt hun middelen te behouden.

“In Prey ontwaak je aan boord van Talos I, een ruimtestation in een baan rond de maan in het jaar 2032. Jij ben de sleutel in een onderzoek naar het definitief omvormen van de mensheid – maar de zaken liepen vreselijk verkeerd. Het ruimtestation werd aangevallen door vijandige aliens waardoor er nu op jou wordt gejaagd. Aan jou nu om, terwijl je de duistere geheimen van Talos I ontdekt en meer over je eigen verleden te weten komt, te overleven met alles wat je aan boord kan vinden, je verstand, wapens en telekinetische vaardigheden om de Typhon alien te verslaan.”