Op 31 januari zal de fysieke versie van Hitman in de winkels liggen en op dezelfde dag zal er een update beschikbaar worden gesteld. Deze zal een nieuwe moeilijkheidsgraad introduceren voor de echte diehards, genaamd ‘Professional Difficulty Level’.

Gamers die graag nog meer uitdaging willen in Hitman worden na het downloaden van de update op hun wenken bediend. Het Professional Difficulty Level zorgt er onder andere voor dat als je verdachte voorwerpen bij je hebt, dat dit wordt opgemerkt. Tevens hangt de staat van een kostuum af van hoe je de drager ombrengt, is de AI van je vijanden aangepast en er zijn meer beveiligingscamera’s in de omgeving. Er zijn nog meer aanpassingen gedaan om het je moeilijker te maken, maar je krijgt wel unieke beloningen als je een level weet te voltooien.

Dat de nieuwe moeilijkheidsgraad wordt toegevoegd met de update van 31 januari, wil nog niet zeggen dat je hier meteen gebruik van kunt maken. Je moet eerst Mastery Level 20 halen in elke locatie van het spel. Professional Difficulty Level kun je nadien alleen gebruiken in de verhaalmissies, exclusief de proloog.