Er lijkt een nieuw fenomeen te zijn ontstaan op het PlayStation Network, één die het online netwerk niet ten goede komt. Wanneer mensen namelijk in bepaalde games verliezen, nemen zij wraak via een PSN spam flooder. Via een online website, die zichzelf SpamPSN noemt, kunnen gebruikers een PlayStation Network naam invoeren, om deze vervolgens te bestoken met maximaal 25 berichten aan spam. De gebruiker waarvan de naam dan ingevuld is, ontvangt vervolgens 25 berichten met vaak niet zulke aardige mededelingen.

Het ontvangen van zoveel berichten in korte tijd is natuurlijk allesbehalve plezierig en deze gebruiker op NeoGAF ondervond het zelf in de praktijk. Zelf hebben we de website ook getest en deze werkt inderdaad zoals geadverteerd wordt.

Waarschijnlijk en hopelijk gaat Sony snel actie ondernemen tegen deze website, iets waarbij de media aandacht vast aan weet bij te dragen. Wil je dit soort berichten niet ontvangen? Dan kun je altijd de optie kiezen om alleen berichten van vrienden te ontvangen onder privacy.