Een video op YouTube legt beelden van Horizon: Zero Dawn die getoond zijn op de E3, naast die van de Taipei Game Show. Deze beelden laten vervolgens voor het oog een flinke downgrade zien, maar in werkelijkheid ligt de waarheid anders. De video in kwestie, die je hier kunt bekijken, gebruikt simpelweg een lagere kwaliteits video om een vergelijking mee te maken. Dit geeft geen eerlijk beeld en zet gebruikers op het verkeerde spoor, maar Guerrilla Games was er snel bij om verwarring te voorkomen.

Toen ze op Twitter een bericht kregen van iemand met de video met daarbij de mededeling “leuke downgrade”, reageerde men meteen. Zo vertelden zij deze persoon dat er helemaal geen downgrade heeft plaatsgevonden en dat het precies dezelfde build is. Het enige verschil is dat de ene build in het Engels is en de andere in het Chinees.

Downgrade video’s zijn vaak gevaarlijk, omdat er niet altijd gebruik wordt gemaakt van dezelfde videokwaliteit. Wanneer je een downgrade wil spotten, is het belangrijk dat de bitrate en resolutie van beide video’s hetzelfde zijn, anders is de vergelijking sowieso al niets waard. Kortom, iedereen die zich hierover zorgen aan het maken was, er is niets aan de hand. De game ziet er zo uit, zoals men op de E3 toonde.

Horizon: Zero Dawn ligt op 1 maart aanstaande in de winkels, exclusief voor de PS4.