Dat je in Persona 5 veel personages tegen zult komen die je allemaal kunnen helpen op een unieke wijze, mag geen geheim meer zijn. De lijst is immers al zo lang, dat je er ongetwijfeld iets over voorbij hebt zien komen hier op PSX-Sense. Dit keer zijn er weer vier personages van toelichting voorzien dat je hieronder kan lezen. Tevens hebben we per personage een video en een aantal screenshots.

Het gaat deze keer om een jonge puber die graag schietspelletjes speelt, een journaliste die wel van een drankje houdt, een waarzegster die niet alleen op je geld uit is en tot slot een social media verslaafde student. Elk personage kan de Phantom Thieves op verschillende manieren helpen wat hieronder nader toegelicht staat.

  • Shinya Oda – Een echte fan van shooter games en hij weet alles over wapens. Ondanks zijn jonge leeftijd kan hij de Phantom Thieves nieuwe skills aanleren die je kan gebruiken tijdens het vechten.

  • Ichiko Ohya – Een journaliste die niet vies is van een drankje. Daarnaast vindt ze het geweldig om te schrijven over de Phantom Thieves en ze kan je beroemd maken. Ook kan ze je de juiste richting opsturen met aanwijzingen.

  • Chihaya Mifune – Een waarzegster die niet alleen op je geld uit is en je wilt bedriegen. Als je met haar praat, kan ze de rest van de groep betere stats geven die je kunt meenemen tijdens het verkennen van dungeons.

  • Yuuki Mishima – Deze middelbare scholier spendeert veel tijd op social media en weet de identiteit van de Phantom Thieves. Wanneer je met hem praat, kan hij je een EXP boost geven bovenop hetgeen je eerder verdiend hebt tijdens het verkennen van dungeons.