In aanloop naar de release van Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, maakt Ubisoft een documentaire over de gebeurtenissen waar deze game op gebaseerd is. In de documentaire krijg je onder andere te zien hoe de echte drugshandel in Bolivia zich de afgelopen 30 jaar heeft ontwikkeld.

In de documentaire krijg je ook de reis van Rusty Young te zien, een journalist van de New York Times. In Bolivia gaat hij het gesprek aan met diverse mensen die met de cocaïnehandel te maken hebben gehad. Dit zijn niet alleen de onschuldigen die er betrokken bij zijn geraakt, maar ook de mensen die aan de verkeerde kant van de wet staan.

Regisseur Colin Offland, voornamelijk bekend van de documentaire Dennis Rodman’s Big Bang in PyongYang, gaat nu wederom een gevaarlijk onderwerp aan. Naast alle betrokkenen uit Zuid-Amerika, krijgen we ook interviews te zien met onder andere George Jung, die verantwoordelijk was voor een groot deel van de distributie van cocaïne in Noord-Amerika tijdens de zeventiger en tachtiger jaren.

Klinkt deze documentaire interessant? Wat ons betreft wel. De trailer kan je hieronder in ieder geval alvast bekijken.