Morrowind
Bethesda heeft vanavond een verrassende aankondiging gedaan, namelijk de komst van The Elder Scrolls Online: Morrowind. Veel van jullie hadden waarschijnlijk liever een volwaardige remaster van deze klassieker gezien, maar over deze insteek mogen we ook zeker niet klagen. Deze uitbreiding zal op 6 juni verschijnen.

Morrowind is natuurlijk geen toeval met de eerder uitgebrachte singleplayer game, deze uitbreiding zal namelijk de iconische wereld van Morrowind integreren in de MMO. Je zult Vvardenfell opnieuw kunnen verkennen en tevens schotelt de uitbreiding nieuwe quests voor, een nieuwe klasse, een nieuwe kleine PvP modus, een mysterieuze trial (dungeon voor 12 spelers) en dat alles is goed voor ruim 30 uur aan gameplay.

Om het nieuwkomers gemakkelijk te maken is er geen bepaald level vereist om het nieuwe gebied te betreden wat Morrowind aan de game toevoegt. Als je level 1 bent, kan je direct in het nieuwe gebied aan de slag. Hetzelfde geldt voor spelers van een hoger level, zodat het voor iedereen interessant is.

“This sweeping adventure is set 700 years prior to the events of The Elder Scrolls III, with Vvardenfell facing imminent obliteration. In order to save the world, you’ll need to befriend a legendary Morag Tong assassin to help Vivec, the fabled warrior-poet and Guardian of Vvardenfell, regain his strength and protect Morrowind from ultimate destruction. Here’s what else you can look forward to in the latest Chapter of ESO…”

Als je de basisgame al bezit, dan kan je de uitbreiding als losse expansie reserveren in de PlayStation Store. Je ontvangt op de release dan een upgrade pakket vol met digitale goodies en de pre-order bonus, het Discovery Pack.

Ook zal de uitbreiding gezamenlijk met de basisgame verschijnen in de PlayStation Store alsook in de winkels. Voor de echte fans is er een Collector’s Edition die naast de game een figurine van een Dwarven Colossus bevat.