Eerder vandaag kondigde Sony aan dat de beta voor PlayStation 4 firmware 4.50 van start is gegaan. Men deelde tevens een lijst met enkele features die de nieuwe systeemsoftware met zich meebrengt, waaronder support voor externe harde schijven. Het blijkt nu dat de nieuwe firmware hoogstwaarschijnlijk nog een onaangekondigde feature met zich mee brengt.

Op Reddit heeft iemand namelijk de bovenstaande afbeelding geplaatst, die in het menu van de systeeminstellingen een hele interessante feature voor de PS4 Pro laat zien, namelijk ‘Boost Mode’. Volgens de beschrijving zorgt Boost Mode voor verbeterde gameplay, waaronder een hogere framerate, voor bepaalde games die voor de PS4 Pro zijn uitgebracht en geen patch hebben gekregen met PS4 Pro support. Wel staat er een waarschuwing bij dat de modus uitgeschakeld moet worden bij onverwachte problemen in de gameplay.

Het is apart dat Sony een grote feature als Boost Mode niet heeft gecommuniceerd, maar het lijkt er toch echt op dat we deze feature binnenkort met firmware 4.50 kunnen verwachten.