Uncharted 4: A Thief’s End heeft een nieuwe patch mogen ontvangen, welke de Survival modus naar een hoger niveau tilt. Deze modus werd beschikbaar gesteld in mid-december vorig jaar en is met de nieuwe patch nog uitdagender geworden. In de Survival modus neem je het op tegen de vijanden samen met een vriend(in) in coöp of juist alleen. In totaal vind je 50 uitdagingen terug in de game met ‘challenge waves’ op een totaliteit van 10 maps. Deze uitdagingen bestaan allemaal uit verschillende opdrachten en eindbazen.

Met de nieuwe patch komt hier nu de moeilijkheidsgraad ‘Hardcore’ bij, waarbij spelers één kans hebben om het door de 50 Survival challenge waves te redden. Ga jij en de rest van je team dood? Dan is het weer opnieuw beginnen bij wave één. Dit zorgt ervoor dat er uiterste concentratie nodig is wil je het gaan redden tot de 50.

Verder zijn er enkele nieuwe features toegevoegd aan de game met deze patch. Zo is er nu de terugkomst van de Classic Mode in de Beta Test Playlist, zonder een in-game store, mysticals of sidekicks. Deze modus focust zich puur en alleen op de core-combat van de game. Dit is een modus die volgens Naughty Dog massaal werd aangevraagd door de community.

Mocht je de volledige patch notes willen lezen, dan kun je terecht op deze pagina, welke vol bug fixes en andere toevoegingen zit.