Special: For Honor – De ridders – Na onze special over de Vikings en samoerai, is het nu de beurt aan het laatste volk: de ridders. We focussen ons hier alleen op de multiplayer, dus ben je benieuwd wat For Honor nog meer voor je in petto heeft? Klik dan hier.

Wie zijn de ridders?

Zij werden gestuurd door de Iron Legion om de vrede te bewaren. Zij zijn Ashfield nadien als hun thuis gaan beschouwen omdat ze daar alle vrijheid hebben. Tevens beschermen ze het Rijk tegen de Vikings en samoerai. Er zijn door de jaren heen echter twee kampen onder de ridders ontstaan, maar krijgsvrouw Apollyon heeft iedereen samengebracht onder de Blackstone banier. Onder aanvoering van Apollyon zullen zij de strijd aan moeten gaan met de andere facties, omdat een grote oorlog volgens haar nabij is.

Schildwacht

Nobele krijgers die nog altijd geloven in de goedheid van de Iron Legion. Ze vechten voor gerechtigheid en doen dat met verve. Schildwachten vechten met lange zwaarden en zijn daar ook nog eens bijzonder snel mee. Ze hebben een dik harnas aan, waar je maar lastig doorheen komt.

Kenmerken: Gemakkelijk in gebruik, flexibele vechtstijl en eenvoudige strategie.

Speciale eigenschappen: Niet-afweerbare schouderaanval en sterkere onderbrekingsvaardigheden en worpen.

Veroveraar

Veroordeelde criminelen die vechten in het leger van de ridders. Ze zijn te herkennen aan hun dikke pantser en het gebruik van de goedendag, het wapen met de stok en de ijzeren bal met stekels. Wanneer het wapen bekwaam wordt gebruikt, is het uitermate dodelijk. Een klasse apart.

Kenmerken: Gemiddeld in gebruik, verdedigende vechtstijl en automatische afweer als verdediging.

Speciale eigenschappen: Onderbreekt aanvallen met een standaardafweer en kent een zeer effectieve verdediging. Ook is hij niet te stoppen met schildaanvallen.

Vredesbewaker

Krijgers in dienst van God, gewapend met twee zwaarden en een onstuitbare snelheid. Lenig en bijna geruisloos; de Vredesbewaker hoor je pas aankomen als het te laat is. Vrede kan volgens deze ridders alleen bestaan zonder de Vikings en samoerai.

Kenmerken: Gemiddeld in gebruik, gespecialiseerd in tegenaanvallen, maar wel beperkt in bereik, wat gecompenseerd wordt met een hoge mate van wendbaarheid.

Speciale eigenschappen: Zeer snel in aanvallen, kan goed afweren en blokkeert inkomende aanvallen slim met zijn dolk die tevens bloedingen kan veroorzaken.

Handhaver

Ze komen wanneer ze nodig zijn, deze ‘Lawbringers’, zoals ze in het Engels heten. Deze giganten kennen geen genade. Ze hebben een pantser waar niets doorheen komt, een geheim van de orde. Ze maken gebruik van een paalbijl, een wapen waarmee je liever niet oog in oog komt te staan.

Kenmerken: Moeilijk in gebruik, maar zeer effectief in counter-aanvallen en kan vijanden goed en snel uitschakelen.

Speciale eigenschappen: Zijn aanvallen kunnen vijanden verdoven en vijanden uit balans brengen.

De ridder locaties

De twee locaties van de ridders zijn onderverdeeld in Citadel Gate en Cathedral. De eerste is een gigantische poort, die de tienduizenden mensen van het Rijk beschermt. Het heeft een groot open veld en meerdere barakken. Hier worden de meest intense gevechten gevoerd op meerdere hoogteverschillen.

De tweede locatie is de Cathedral, een hooggelegen heilige plek. De plek die nu een perfecte locatie is geworden voor een grootschalig gevecht. Pas op rondom de kathedraal, het terrein is bijna net zo dodelijk als de krijgers die er in rondlopen.