Als er één medium te vertrouwen is op het gebied van technische analyses, dan is het Digital Foundry wel. Zij hebben zichzelf keer op keer bewezen met zeer informatieve video’s die een diepe technische analyse bieden over games en hardware. Het was dus wachten tot men een video ging maken over de nieuwe Boost modus, te vinden in firmware 4.50 voor de PS4 (Pro). Deze Boost modus laat bestaande ongepatchte games gebruikmaken van de extra kracht die de PS4 Pro biedt, maar hoe werkt dat in de praktijk en in hoeverre biedt dat een voordeel?

Nu hebben we op PSX-Sense al wat video’s getoond die lieten zien dat de Boost modus wel degelijk verschil maakt in games. Digital Foundry brengt echter een compleet overzicht in een taal die elke gamer kan snappen en zij leggen je in deze video goed uit wat de Boost modus doet, of het een meerwaarde biedt en of het framerates echt weet te verbeteren.

Het antwoord van de video is in ieder geval in lijn met onze eigen ervaringen en verwachtingen. De Boost modus maakt de PS4 Pro nog interessanter en zorgt voor een algehele betere ervaring tijdens het spelen van games.