Capcom heeft vandaag laten weten dat Resident Evil VII ruim 3 miljoen keer verscheept is naar retailers. Deze aantallen reflecteren enkel en alleen de fysieke exemplaren. Dit aantal is verspreid over de PS4, Xbox One en PC. Er is verder niet gemeld hoeveel exemplaren er daadwerkelijk verkocht zijn, dit houdt Capcom nog even voor zichzelf. Wel heeft men laten weten dat sinds de launch van de franchise, in 1996, er in z’n geheel 76 miljoen games van de franchise zijn verkocht.

Resident Evil VII werd in de launch week al 2.5 miljoen keer verscheept. Dit bleek flink lager te zijn dan Resident Evil 5, die 4 miljoen keer verscheept werd in de eerste week. Ook Resident Evil 6 deed het beter in de eerste week, met 4.5 miljoen verscheepte exemplaren. Uiteindelijk bleek deze 2.5 miljoen voor Resident Evil VII niet genoeg te zijn voor langdurige voorraad en daar zijn dus een half miljoen exemplaren bovenop besteld door retail.

Nu kwamen Resident Evil 5 en 6 wel in een andere tijd uit en begint digitaal aanschaffen van games steeds meer aan populariteit te winnen. Mogelijk dat Resident Evil VII het qua verkopen dus net zo goed doet als de voorgaande delen, maar dat dit meer digitaal gegaan is. Hierover was Capcom helaas niet duidelijk.