Special: Hitman – The Complete First Season – Na bijna een jaar is het eindelijk zover: het complete eerste seizoen van Hitman is verkrijgbaar op disc. Wij hebben de twee verschillende vormen van uitgeven naast elkaar gelegd en bespreken in dit artikel de plus- en minpunten. Had je toch beter die losse episodes digitaal moeten aanschaffen of is de fysieke versie het wachten waard geweest?

Een korte terugblik

Om echt diep in het verhaal en elke missie specifiek te duiken, raden we je aan om de reviews te lezen van elke episode. In deze artikelen vind je tot in detail alles terug wat je wilt weten over het verhaal en de diverse locaties. Hitman begint met de opleiding van Agent 47, zo’n twintig jaar geleden. Deze missies dienen als trainingsmissies om bekend te raken met de game mechanieken. Vervolgens vliegt de getrainde huurmoordenaar naar Parijs, alwaar je op zoek gaat naar de eerste persoon die zijn kruit verschoten heeft in dit leven. De verhalen rondom de doelwitten zijn redelijk standaard. De ene persoon heeft zeer grimmige zakendealtjes gesloten, een ander heeft ‘per ongeluk’ iemand van een balkon geduwd, et cetera.

Veel interessanter is het verhaal dat op de achtergrond speelt. Al snel kom je er achter dat een andere organisatie zich met de zaken van de ICA (International Contract Agency) bemoeit. Het is aan Agent 47 om dit op te lossen en hij raakt daarbij verwikkeld in een zeer persoonlijke en opzienbarende kwestie. Het is niet voor niets dat deze game omschreven wordt als het eerste seizoen; er zit nog veel meer aan te komen. Het eerste seizoen geeft in elk geval genoeg interessants qua verhaal en zet de deur wagenwijd open voor een veel langere doorzetting van dit avontuur.

De extra’s van de fysieke versie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: drie bonusmissies, de soundtrack en een making of documentaire. Daarnaast krijg je als PlayStation 4-bezitter ook nog de Sarajevo Six missies erbij, niet geheel verrassend zijn dat zes extra missies. Tot slot krijg je ook het Requiem Blood Money pack erbij. Dit is een toevoeging die digitale kopers als pre-order bonus kregen. Deze toevoeging geeft Agent 47 het karakteristieke hagelwitte pak met rode elementen. Dit pak heeft hij aan in de epiloog van de gelijknamige game Blood Money. Verder krijg je er een chromen ICA-19 met geluidsdemper bij en een witte, exploderende badeend.

blank

Het zijn leuke toevoegingen, maar het is niet wereldschokkend. Hitman wordt daarnaast constant voorzien van nieuwe content, een goede verdienste van IO Interactive. Er komen namelijk telkens nieuwe missies bij, elusive targets om uit te schakelen en bijvoorbeeld een kerstspecial in Parijs. Het houdt de game levendig en nu je meteen alle missies tot je beschikking krijgt, heb je dus een bolwerk aan content. Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido hebben dus meer dan genoeg te bieden. Speel niet te snel de verschillende levels door, maar kijk gerust eens rond wat er nog meer te beleven valt.

Gladgestreken kreukels

Bij de lancering van Hitman vorig jaar was de game nog niet vrij van problemen. Framerate problemen, het altijd online moeten zijn en andere glitches deden de titel soms weinig eer aan. Het was soms een beetje een rommeltje. Gelukkig heeft IO Interactive zich hier ook druk mee bezig gehouden. De game loopt een stuk soepeler, je hebt niet meer dat gekloot met altijd online zijn en veel andere kreukels zijn gladgestreken. Uiteraard had dit meteen bij de launch zo moeten zijn, maar nieuwkomers hoeven zich niet af te laten schrikken door horrorberichten online. De game draait nu gewoon prima.

blank

Conclusie

Wie een beetje goed zoekt kan Hitman: The Complete First Season oppikken voor ongeveer 40 euro. Dit is een uitstekende aankoop als je houdt van de structuur van Hitman. Trial & error, exotische locaties, gruweldaden en een sterk verhaal. Als nieuwkomer heb je natuurlijk wel wat tijdelijke content misgelopen, maar het zal te verwaarlozen zijn. Mocht je al die tijd hebben getwijfeld of je de titel aan moest schaffen? Dit is het moment om de aankoop te doen en je onder te dompelen in de wereld van huurmoordenaars. We kunnen niet wachten tot het tweede seizoen.