The Game Makers: Inside Story documentaire is nu te zien op YouTube

We schreven eerder al kort over de documentaire die game ontwikkelaars aan het woord laat en vandaag is deze 10-delige documentaire in zijn totaliteit online gekomen. Deze documentaire is met name interessant voor degene die net iets meer te weten wilt komen over de ontwikkeling van big-budget games.

In de documentaire The Game Makers gaan de makers van The Last of Us, Metal Gear Solid, Deus Ex, Heavy Rain, Halo, Ratchet & Clank, Star Wars, Assassin’s Creed en meer hun verhaal doen. Zij vertellen het verhaal achter hun games en hoe deze tot stand zijn gekomen alsook de obstakels die zij tegenkwamen tijdens de ontwikkeling van hun producten.

Bekijk de volledige documentaire hier, bestaande uit 10 afleveringen.

 1.    2062 XP
  gamexl's avatar

  Mooi om te zien deze docu en interessant voor de jonge generatie die in de game industrie wil werken. Ik ken verschillende jonge talenten die naar de HKU zijn gegaan om Game Design te studeren. Het ene deel is game design en het andere programmeren.

  Inmiddels zijn de opleidingen als paddenstoelen uit de grond herrezen. Bijna iedere HBO en zelfs VMBO bieden deze opleiding aan.

  Mocht je interesse hebben in deze richting raad ik jullie toch aan om voor de HKU te kiezen. 95% van de overige opleidingen schieten te kort en bestaan alleen omdat de scholen (die tegenwoordig bedrijven zijn) daar geld voor krijgen. De docenten die deze lessen geven zijn vak niet bevoegd en de kwaliteit van deze lessen laat te wensen over.

  Een beetje photoshop, wat 3D software en that’s it. Diploma uitprinten en klaar. Als je het ooit ver wilt schoppen en bijvoorbeeld het tof zou vinden om voor Guerilla Games te werken moet je toch wel met iets beter aankomen! HKU of een goede opleiding in het buitenland.

  Ik zal wel wat commentaar krijgen op dit bericht. Waarom ik dit hier allemaal vertel. Ik werk in het onderwijs, vandaar mijn insight op het onderwerp. Hopelijk zijn er lezers die het wel interessant vinden.

  Ik ben in ieder geval trots op Guerilla Games en wat ze bereikt hebben. Ik zou het tof vinden als er meer Nederlandse bedrijven dat succes zouden kunnen herhalen. Daar hebben ze talentvolle schrijvers, concept art designers en programmeurs voor nodig. En het liefst uit ons kikkerlandje natuurlijk! 😀