Horizon: Zero Dawn ligt nog niet in de winkels, maar Sony is uitermate optimistisch over de game. De titel markeert een nieuwe richting voor de Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games en is vanaf 1 maart verkrijgbaar. De game komt exclusief uit voor de PS4 en belooft nu al een blockbuster te gaan worden. Het is een ietwat andere game dan dat we van de ontwikkelstudio gewend zijn, die vooral bekend is vanwege de Killzone-franchise. Horizon: Zero Dawn is echter geen shooter, maar een open-wereld actie-RPG met de nodige futuristische elementen.

De game kent een protagonist onder de naam Aloy, welke geïnspireerd is op het Game of Thrones personage Ygritte. Sony meldde eerder wat onzeker te zijn of dat een vrouwelijk hoofdpersonage voor de game de juiste keuze was, ondanks het feit dat Guerrilla Games dit graag wilde. Sony vond Horizon een groots project, waarmee men niet teveel risico’s wilde nemen, maar na focus tests bleek dat de vrouwelijke Aloy toch een goede keuze was, zo vertelde Sony PlayStation UK product manager Jon Edwards in een interview met MCV.

Verder vertelde hij in het interview nog dat een vrouwelijke hoofdrol geen probleem is gebleken voor de marketing plannen rondom deze titel. Hij voegde hier aan toe dat men anticipeert om van Aloy “een PlayStation icoon van de toekomst” te maken.

“Guerrilla Games has talked about this in the past and they were very much focused on creating a curious and determined character that was believable in this new world–it just so happened that the character ended up being female,” vertelt hij. “Aloy is spirited, adventurous, and driven to figure out the challenges that she comes across in this post-apocalyptic world inhabited by machines. You really buy into her as a tribal hunter, and we think that the players will really enjoy playing as her.”

Al met al klinkt Sony dus uitermate optimistisch en men heeft nu het volste vertrouwen in de game. Dit uitte zich ook een paar dagen geleden, toen men al begon met het versturen van review exemplaren. De reviews van de game verschijnen dan ook ruim voor de release, namelijk op 20 februari al.