Vanaf dinsdag 13 juni tot en met donderdag 15 juni 2017 is het weer zover, namelijk de E3. De welbekende gaming beurs vol aankondigingen, spectaculaire previews en hands-on sessies voor de pers barst dan weer los. Dat betekent dat uitgevers inmiddels de eerste data bekendmaken voor de persconferenties en Microsoft begon hier gisteren mee.

Microsoft zal haar persconferentie dit keer houden op de zondag, in plaats van maandag. Dit zal gebeuren om 23:00 uur Nederlandse tijd. Na deze aankondiging volgde Bethesda snel met het nieuws dat ook zij voor de zondag hebben gekozen. Bethesda’s persconferentie zal ergens in de middag of avond, lokale tijd in Los Angeles, gehouden worden.

De planning gaat dit jaar dus iets anders dan de voorgaande jaren, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Ook EA heeft in het weekend alvorens de E3 een persconferentie gepland, dit gedurende hun eigen evenement EA Play. Wanneer deze persconferentie precies is weten we nog niet, maar we achten de kans groot dat EA dat direct bij de start van hun evenement op zaterdag 10 juni doet.

De enigen die nu nog hun persconferenties moeten aankondigen zijn Ubisoft, Nintendo (mits ze hiervoor kiezen) en Sony Interactive Entertainment.