De tweede trailer van Kojima’s PS4-exclusive Death Stranding introduceerde acteur Mads Mikkelsen als personage in de game. De beelden deden veel mensen, waaronder ons, vermoeden dat hij de schurk zou gaan spelen in de game. Dit heeft niet per se te maken met zijn acteer achtergrond, maar meer met de manier waarop hij gepresenteerd werd in de trailer.

Tijdens Comic Con 2017 in Jeddah, Saudi-Arabië, kregen bezoekers van dit evenement de kans om Mikkelsen de nodige vragen te stellen over zijn rol in de game. Hier kwam onder andere de vraag naar voren of hij een schurk zal spelen of niet.

Hierop antwoordde hij dat hij een personage is in de game en niet per se een schurk. Het is aan de speler om te bepalen wat hij is, maar dit hoeft niet een schurk te zijn in de setting van de game. Al met al dus wat aan de cryptische kant, we zijn dan ook erg benieuwd naar de vervolg trailers van Death Stranding.

“I’m not a villain, I’m a character in there, that you can kind of decide what he is.”[…]“But he is not a villain in that sense.”