In 2015 kwam de laatste Batman game van Rocksteady uit, namelijk Batman: Arkham Knight. Vorig jaar werd er nog wel een collectie met remasters van Arkham Asylum en Arkham City uitgegeven, maar het wachten is nu dus op een nieuwe Batman game. Mogelijk hebben we daar nu de eerste informatie over.

Op Reddit is namelijk een bericht verschenen van iemand die beweert dat hij bij Warner Bros. werkt en aan een nieuwe Batman game zou werken. Deze persoon meldt dat hij waarschijnlijk niet lang meer bij zijn huidige werkgever blijft en daarom maar besloten heeft om alvast wat informatie over de nieuwe game naar buiten te brengen. Hieronder de belangrijkste punten die worden genoemd over de mogelijke nieuwe Batman game.

  • De game heet Batman: Arkham Insurgency en zou sinds 2014 in ontwikkeling zijn. Dit nieuwe deel speelt zich drie jaar na Batman: Arkham Origins af.
  • Je zal onder andere als Batman en Robin kunnen spelen. Robin wordt gespeeld door Dick Grayson.
  • De game zal een nieuwe locatie in Gotham introduceren, namelijk een nog niet eerder gebruikt kustgebied. Dit gebied zou ongeveer drie keer zo groot zijn als de eilanden van Arkham Knight.
  • Spelers kunnen fast-travel gebruiken om naar de Batcave en Wayne Manor te gaan.
  • De Batmobile zal opnieuw te gebruiken zijn, maar hier zijn wel wat aanpassingen in doorgevoerd. De ‘battle-modus’ is verdwenen en de besturing is aangepast. Tevens wordt er een grotere nadruk gelegd op achtervolgingen en de wapens van het voertuig.
  • Gevechten in dit nieuwe deel zijn verbeterd en meer diepgaand. Je moet nog steeds de juiste knoppen goed timen tijdens het vechten, maar het zal iets complexer zijn dan de aanval/counter basis van de vorige games. Ook zijn er nu boss battles.
  • Owlman is de belangrijkste schurk in de game, naast de Court of Owls.
  • Enkele andere schurken uit de game zijn: Maxie Zeus, Dollmaker, Killer Moth, Anarky, Two-Face, Blockbuster, Ventriloquist, Cornelius Stirk, Tweedledee, Tweedledum, Dusan al Ghul, Mad Monk, Dala, Riddler en Joker.

Als laatste laat de persoon in kwestie weten dat Batman: Arkham Insurgency in november 2017 moet verschijnen, maar dat de aankondiging al later dan gepland is en uitstel dus mogelijk is. Volgens het bericht zal de game op 8 maart onthuld worden. Dit zou goed mogelijk zijn, omdat Warner Bros. eerder al liet weten dat er die dag een nieuwe game wordt aangekondigd. Beschouw de bovenstaande informatie tot die tijd wel als een gerucht, want het is niet na te gaan hoe betrouwbaar de info is.