De Duitse ontwikkelaar Radiation Blue werkt al enige tijd aan de sci-fi shooter Genesis Alpha One. Deze game is nu opgepikt door ontwikkelaar en uitgever Team17 die de game zal gaan uitgeven. Deze game is een mix van roguelike met first person shooter met daarbij survival elementen en base building aspecten.

Een wat aparte combinatie als je het ons vraagt, maar de eerste trailer ziet er in ieder geval interessant uit. De game speelt zich in de nabije toekomst af waarbij de aarde niet meer is wat het ooit was. Dit is te danken aan corrupte regimes en globale kapitalisme, waardoor de natuurlijke grondstoffen zijn opgeraakt.

Samenlevingen zijn ineen gestort, maar om de mensheid toch enig toekomstperspectief te geven, zijn de overgebleven regeringen en vier invloedrijke bedrijven het Genesis programma gestart. Als kapitein van het Genesis ruimteschip, zal je een reis maken naar onbekende gebieden in het heelal met uiteindelijk als doel om nieuwe resources te vinden, je schip uit te bouwen en meer.

Tegelijkertijd krijg je te maken met aliens, die een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de mensen. Het ultieme doel is een nieuw thuis vinden voor de mensheid en voorkomen dat ze uitsterven.