PlayStation Now is een mooie service die inmiddels een uitgebreide bibliotheek kent. Via een lidmaatschap kan je diverse games streamen en spelen wanneer je maar wilt, in plaats van dat je de games individueel aanschaft. Sony blijft de bibliotheek ook steeds verder uitbreiden, waardoor er volop keuze is.

Microsoft heeft natuurlijk ook gezien wat Sony met PlayStation Now allemaal gedaan heeft en hoewel zij zelf geen streaming service voor games hebben, komen ze wel met een antwoord in de vorm van Xbox Game Pass.

Het primaire verschil is dat Xbox Game Pass geen streaming service zal zijn. Met een lidmaatschap op deze service kunnen Xbox One gebruikers voor $9.99 per maand meer dan 100 Xbox One en backwards compatible Xbox 360 games downloaden naar de Xbox One om ze vervolgens te spelen.

In de officiële aankondiging geeft men aan dat je je met deze service geen zorgen hoeft te maken over streaming, bandbreedte of connectiviteit issues. Wat natuurlijk verwijst naar mogelijke PlayStation Now problemen waar gebruikers tegenaan kunnen lopen.

Interessant is trouwens dat gebruikers na het spelen van een game de mogelijkheid hebben om die titel aan te schaffen tegen een korting, zodat je de game voor altijd in je bezit hebt zonder je zorgen te hoeven maken over je lidmaatschap. Microsoft is van plan om Xbox Game Pass in de lente te lanceren.