Codemasters en Koch Media hebben vandaag laten weten dat er een Day One editie van DiRT 4 komt. Deze editie bevat als extra de exclusieve Hyundai R5 rally editie samen met een uniek event en Founder Icon voor op de leaderboards.

Verder is er nog een Special Edition, met alle Day One content plus een Team Booster Pack met daarin personeel en faciliteiten bonussen. De game wordt in de Special Edition geleverd in een mooie steelbook case. Deze editie is echter nog niet voor de Benelux aangekondigd en wordt in het Verenigd Koninkrijk exclusief verkocht door GAME.

Verder gaf men nog nieuwe details vrij over een nieuwe modus in DiRT 4, genaamd Your Stage. In Your Stage kan je een onbeperkt aantal unieke stages maken. Je kiest één van de vijf locaties in de game; Australië, Spanje, Michigan, Zweden of Wales. Vervolgens kies je een tijd op de dag en de weersomstandigheden en begin je met het creëren van je eigen stage.

Met de schuifknoppen kun je de lengte en complexiteit van het parcours aanpassen en vervolgens genereert het algoritme van de game een unieke stage voor je. Hierop kun je vervolgens racen, samen met vrienden of alleen. Ook is het mogelijk je stage te delen met andere gebruikers.

Paul Coleman, DiRT 4’s Chief Game Designer, zegt:

“We hebben al sinds de lancering van DiRT 3 in 2011 aan Your Stage gewerkt. Hiermee kunnen spelers een vrijwel eindeloos aantal stages genereren in alle rallylocaties van DiRT 4. Vanaf nu kunnen spelers wanneer ze maar willen genieten van het racen op een nieuwe stage.”

“Je kunt extreem eenvoudig een stage creëren, maar achter de schermen worden de routes samengesteld door een buitengewoon complexe serie regels en algoritmes. Met Your Stage komen ongelooflijk veel routes beschikbaar, waaronder exemplaren die we zelf nooit hadden kunnen verzinnen, en het is geweldig om daarover te scheuren.”

De video hieronder geeft je een korte introductie tot de nieuwe modus.

Key features DiRT 4

Als laatste heeft men nog een leuk lijstje vrijgegeven met de key features van de game, welke je hieronder kunt terugvinden.

Key Features:
 • RUIM 50 VAN DE MEEST ADEMBENEMENDE OFF-ROAD WAGENS OOIT GEBOUWD – Inclusief de Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STi NR4 en Audi Quattro S1 E2
 • 5 WAANZINNIGE RALLYLOCATIES MET MILJOENEN ROUTES – Australië, Spanje, Michigan, Zweden & Wales
 • DE OFFICIËLE GAME VAN DE FIA WORLD RALLYCROSS – Race op Montelegre, Lohéac, Hell, Holjes & Lydden Hill in diverse series
 • LANDRUSH – Short-course dirt track-racing in Pro Buggies, Pro 2 Trucks, Pro 4 Trucks en Crosskart-voertuigen in Californië, Nevada en Mexico
 • JOYRIDE – Laptime-uitdagingen, smash-uitdagingen, free-play area en stuur uitdagingen naar vrienden
 • DiRT ACADEMY – Vertrek naar de Dirtfish Rally School in Washington, USA, en leer de vaardigheden en technieken om de allerbeste te worden!
 • CAREER MODE – Creëer je coureur, neem deel aan diverse disciplines, vind sponsors en bouw aan je team met heldere doelen en beloningen
 • COMPETITIVE GAMING – Neem deel aan dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen tegen andere spelers van over de hele wereld
 • DE NEXT GENERATION VAN RACENET – Live ladder, divisies en toernooien, cross-platform klassementen, verbeterd CREST telemetriesysteem
 • TUNING – Pas je wagen aan op basis van voertuig, track, weersomstandigheden en je racestijl
 • SCHADE & REPARATIES – Je ziet je wagen echt schade oplopen dankzij het verbeterde en realistische schademodel. Je kunt schade tussen races laten herstellen door monteurs aan het werk te zetten in de Service Area van je team, maar die krijgen slechts beperkt de tijd!