Eerder vandaag konden we je al vertellen dat Dr. Fate aanwezig zal zijn in Injustice 2, maar dat is niet het enige nieuws over de game vandaag. Het team van PlayStation Access had namelijk een interview met Derek Kirtzic, een designer van Injustice 2, en hij wist alles te vertellen over het nieuwe Gear-systeem van de game.

Gear, of uitrusting, krijg je na elk gevecht of als je bepaalde missies voltooid. Ook kan je Gear verkrijgen via loot kisten die je in de game kan kopen. Mocht je dubbele uitrusting hebben, dan kan je dat weer verkopen voor in-game coins, zodat je daarmee nieuwe loot kisten kunt kopen. Met een nieuwe uitrusting ziet je karakter er steeds net iets anders uit en krijgt het ook een andere verdeling qua krachten en vaardigheden. Ook kan je de uitrusting een andere kleur geven. Mocht je alsnog niet tevreden zijn over het effect dat een nieuw stuk uitrusting op jouw manier van spelen heeft, dan is ook dat effect weer aanpasbaar.

Na een online gevecht kan je de uitrusting van je tegenstander bekijken als je deze er tof uit vond zien en benieuwd bent naar de samenstelling. Als laatste kan je nieuwe Gear verdienen met speciale evenementen rondom de feestdagen en misschien zelfs rond diverse DC Comics verhaallijnen.

Wat van dit alles wellicht het meest aantrekkelijk klinkt, is dat je Gear en loot kisten niet zult kunnen kopen met echt geld via micro-transacties. Je zult alles namelijk in-game moeten verdienen. De oplettende kijker van de video hieronder zal echter wel opmerken dat er niets wordt gezegd over eventuele micro-transacties met betrekking tot het kopen van in-game coins, waarmee je uiteindelijk weer loot kisten kan kopen. Dat zou dus wel nog een alternatief verdienmodel kunnen zijn

Injustice 2 zal op 18 mei in de winkels liggen voor de PS4 en Xbox One. Naast informatie over de Injustice 2 Gear, zie je in de video hieronder ook veel gameplay beelden van gevechten tussen verschillende karakters.