Het lijkt vaak erg aantrekkelijk, games kopen voor minder dan de helft van de adviesprijs. Regelmatig zien wij webshops opduiken die dit beloven en allemaal gebruiken zij dezelfde levermethode. Het zijn de zogenaamde ‘PS4 Game Sharing’ webshops, die je een account verkopen waarop het spel staat die jij wil hebben. Je logt vervolgens met dit account in op je PS4, download het spel om het nadien te kunnen spelen. Dit is tenminste, wanneer de shops ook daadwerkelijk hun beloftes nakomen. Vaak worden de accounts namelijk niet eens geleverd en je geld terugkrijgen is dan al helemaal een lang proces.

Webshops die zich hier schuldig aan maken horen uiteraard niet te bestaan, of ze de levermethode nu naleven of niet. Game sharing is verboden, ook wanneer het wel geleverd wordt. In de gebruikersvoorwaarden van het PlayStation Network vinden we immers de volgende voorwaarde terug:

You may not sell, buy, trade, or otherwise transfer your Online ID or any personal access to PSN through any means or method, including by use of web auction sites.

You may not conduct any activities that violate any local, state or federal laws, including but not limited to, copyright or trademark infringement, defamation, invasion of privacy, identity theft, hacking, stalking, fraud, and the distribution of counterfeit software.

Buiten dat om weet je vaak ook niet waar de verkochte accounts vandaan komen. Een account kan bijvoorbeeld opgezet zijn met gestolen creditcards, maar ook kunnen het gehackte consumenten accounts zijn. Praktijken waar je dus absoluut niets mee te maken wilt hebben, hoe mooi zo’n webshop het ook weet te verhullen.

De webshops zelf doen er alles aan om hun praktijken goed te praten, zo zien we op Facebook deze reacties voorbij komen wanneer bezoekers kritiek uiten op hun praktijken:

Cheap Game Sale NL Waarachter, gameshare is toegestaan en dat is wat wij regelen. Sony is op de hoogte van onze bedrijf, we zijn goedgekeurd door de kamer van koophandel. We zijn gecontroleerd door de belastingdienst, politie, sony en twee advocaten. Wat moeten we verder nog doen om te bewijzen dat er niets illegaals gaande is?

Alles in deze reactie is te vergelijken met het sprayen van parfum in het riool, het wordt er niet bepaald beter op. Wees dan ook gewaarschuwd voor dit soort webshops en loop er met een grote boog omheen. Wil je een game iets goedkoper aanschaffen dan dat deze nu kost? Wacht dan gewoon enkele weken en hou aanbiedingswebsites goed in de gaten. Koop echter nooit je games bij dit soort webshops en lees altijd reviews van webshops alvorens je überhaupt een aankoop doet.