Aanstaande dinsdag zal Ghost Recon: Wildlands officieel uitkomen, een game waar toch best veel mensen naar uitkijken. Toch is niet iedereen blij met de game, zo blijkt nu. Persbureau Reuters meldt namelijk dat Bolivia een officiële klacht heeft ingediend over de game.

Ghost Recon: Wildlands speelt zich af in het Zuid-Amerikaanse land en in de game wordt Bolivia afgeschilderd als een gewelddadig land dat volledig beheerst wordt door een enorm drugskartel. Bolivia kan dit alleen niet waarderen en dus heeft men een formele klacht ingediend bij de Franse ambassade. Dit natuurlijk omdat ontwikkelaar Ubisoft uit Frankrijk komt. De Boliviaanse minister van binnenlandse zaken liet weten dat er een rechtszaak gestart kan worden, maar eerst wil men op een “diplomatieke manier gaan onderhandelen”.

Ubisoft heeft zelf ook al gereageerd op de klacht. De ontwikkelaar meldt dat Ghost Recon: Wildlands fictie is en dat Bolivia als setting werd gekozen vanwege “het prachtige landschap en de rijke cultuur”. Eerlijkheid gebiedt natuurlijk wel te zeggen dat Bolivia de derde grootste producent van cocaplanten ter wereld is. Deze planten worden gebruikt om cocaïne te maken, dus het is vast geen toeval dat de game zich in dit land afspeelt.

Het is nog onduidelijk wat voor stappen Bolivia precies gaat ondernemen en of dit conflict nog invloed kan hebben op de game.