Vorige maand liet Square Enix twee nieuwe screenshots zien van Final Fantasy VII Remake. Daarop was een ‘ATB Gauge’ te zien en dat deed vermoeden dat het spel toch gebruik gaat maken van turn-based combat. Regisseur Tetsuya Nomura heeft tegenover Famitsu echter laten weten dat dit niet het geval zal zijn.

Volgens Nomura zullen de gevechten in de remake van Final Fantasy VII op actie zijn gebaseerd. Hoogstwaarschijnlijk zal het ongeveer hetzelfde zijn als in Final Fatasy XV, maar of dat daadwerkelijk zo is zullen we pas in een later stadium horen. Op één van de screenshots was ook het cover systeem te zien, maar hier hoeft de speler volgens de regisseur geen gebruik van te maken. Het is alleen één van de vele mogelijkheden die je tot je beschikking hebt tijdens het spelen.

“Battles are not command-based, they’re action-based. Regarding cover actions, there are places where they can be done on the map, but they are not required. Because it’s seamless, I showed that there can be actions in response to various scenes.”