Negen van de tien keer als je een nieuwe fysieke game koopt, moet je eerst een day one patch downloaden voordat je daadwerkelijk met het spel aan de slag kan gaan. Dit zal met NieR: Automata niet anders zijn. Wat wel anders is, is dat je nu echt moet wachten totdat de game en patch geïnstalleerd zijn voordat je gaat spelen.

Een gebruiker van Reddit laat weten dat er vervelende bugs in NieR: Automata zitten die ervoor kunnen zorgen dat je compleet vast komt te zitten in de game en dus niet verder kunt gaan met het verhaal. Het is dus zaak om de volledige game en de day one patch, die bijna 3GB groot is, te installeren voordat je met het spel aan de slag gaat. Enkel dan kan je rustig van deze nieuwe game genieten.

“Just to reiterate something that was discovered back in February – there’s a couple of potential bugs that can occur in the base game files, which can stop you from progressing the main quest chain. While these were fixed in the original day one patch, (1.01) and one addressed again to avoid a fresh save, (1.03?) they still persist in the pre-patch western download files.

Wait until your console has fully completed the game download and has run all of the patches, to avoid these problems.”

Gelukkig hebben we ook wat luchtiger nieuws te melden en dat is dat er een lanceringstrailer van NieR: Automata beschikbaar is gesteld. Deze is hieronder te zien, mocht je die gisteren gemist hebben.