Hier heb je zojuist al de GameInformer cover kunnen bekijken met artwork van Uncharted: The Lost Legacy, maar we hebben nog meer details over de game. Zo vertelde game designer James Cooper in het blad dat deze Uncharted het grootste level in de geschiedenis van de franchise zal bevatten. Het level zou zelfs nog groter zijn dan het Madagascar level uit Uncharted 4: A Thief’s End. Dat belooft dus veel goeds en maakt de game mogelijk iets minder lineair.

Verder zal The Lost Legacy ook gebruikmaken van een nieuwe lock-picking minigame en er zal genoeg nieuwe optionele content zijn om te ontdekken, zoals collectibles en dialogen met andere personages.

“Uncharted: The Lost Legacy will boast the biggest level in an Uncharted game to date, surpassing even Uncharted 4’s sprawling Madagascar stage. This is the single largest level we’ve ever done in Uncharted,” aldus game designer James Cooper.

Naughty Dog heeft ook laten weten dat ze erg lang hebben nagedacht over welke personages ze voor deze game zouden gaan gebruiken. Zo heeft men getwijfeld over Victor ‘Sully’ Sullivan, Sam Drake en Cassie, de dochter van Nate en Elena. Sully bleek uiteindelijk echter geen optie te zijn gezien zijn leeftijd in de tijdlijn en Cassie daarentegen zou weer te jong en mogelijk te onervaren zijn. Chloe en Nadine waren volgens Naughty Dog vervolgens een logische keuze. Met een gelijkwaardige achtergrond maakt dat het duo tot een fantastisch koppel voor deze game.

Het hindoeïsme speelt ook een grote rol in de game, de verhalen en cultuur in de game zijn daarom onlosmakelijk verbonden met de hindoe goden. Zelfs het verhaal van Hoysala Empire en haar koningen zal voorbij komen in de game.

Naughty Dog brengt Uncharted: The Lost Legacy later dit jaar uit voor de PS4 als stand-alone game, Uncharted 4 is dus niet vereist om het te kunnen spelen.