Farpoint was recent in het nieuws doordat de game een releasedatum had gekregen. Ook wij maakten melding van deze releasedatum, maar die blijkt niet helemaal te kloppen. Zo geldt de releasedatum van 16 mei alleen voor Noord-Amerika, want de game verschijnt in Europa namelijk op 17 mei. Een dagje later dus.

Samen met de game verschijnt de PlayStation VR Aim controller, waarmee je de illusie hebt een echt geweer in je handen te hebben. De game samen met deze controller kost €89.99 en als je daar geen trek in hebt, dan kan je ook de game los aanschaffen voor €59.99. De game is speelbaar met een DualShock 4, voor het geval de laatste optie je voorkeur heeft.

Buiten de definitieve Europese releasedatum om had de ontwikkelaar nog iets anders om aan te kondigen. Namelijk dat de game beschikt over een coöperatieve spelmodus. In de omschrijving wordt het zo gebracht dat je de levels die je uitgespeeld hebt opnieuw kunt spelen, maar dan in coöp. Dat suggereert dat je de campagne in eerste instantie niet met z’n tweeën kunt doorlopen.

Als je de game of bundel besluit te reserveren, dan krijg je toegang tot het ‘Red Planet Wanderer’ outfit. Een exclusief kostuum om in de game te dragen.