De releasedatum van Mass Effect: Andromeda nadert met rasse schreden. Nog ongeveer twee weken en dan kan je jouw exemplaar in de winkel halen. Naarmate de release nadert, verschijnt er natuurlijk steeds meer nieuws – zoals je de afgelopen dagen al merkte – en ook vandaag is er weer genoeg te zien.

Als je zo min mogelijk van deze game wilt zien, laat deze video’s dan aan je voorbijgaan. Deze kunnen immers als spoilers worden ervaren.

Dat gezegd hebbende, bij IGN nemen ze de game eens nader onder de loep in de onderstaande twee video’s, waarin we de Nexus en een drietal werelden langs zien komen. De Nexus is net zoiets als de Citadel uit de voorgaande delen. De Nexus fungeert dus als een ruimtestation die vele malen groter is dan de Citadel. Hier kan je wapens en armor upgraden. Ook groeit de Nexus qua inwoners en NPC’s naarmate je meer ontdekkingen doet tijdens het spelen. Het vinden van items en het craften van upgrades zorgt ervoor dat steeds meer figuren uit hun cryogenische slaap ontwaken.

Tot slot kan je nog drie planeten bewonderen waarin we een sneeuwlandschap, een bergachtig landschap en een woestijngebied voorbij zien komen. Mass Effect: Andromeda verschijnt 23 maart voor de PS4, Xbox One en PC.