Gran Turismo Sport heeft nog geen releasedatum, maar wel krijgt een selecte groep spelers de kans om de game voor de release uit te proberen. Polyphony Digital heeft namelijk aangekondigd dat er een gesloten beta gehouden zal worden.

In de gesloten beta krijgen deelnemers de keuze uit een aantal auto’s en tracks, die per dag verschillen. Men kan online tegen elkaar racen in de beta fases en het aanbod van auto’s is dermate gevarieerd, dat je genoeg verschillende type voertuigen onder de duimen krijgt.

Tevens krijgt men in de gesloten beta een eerste kijk op hoe het coureur profiel is ge├»ntegreerd in de game, dit is een vrij belangrijk nieuw aspect voor de franchise. Verder zal de gesloten beta ‘Sportsmanship Rating’ bevatten alsook ‘Driver Rating’. Die eerste volgt het rijgedrag van de speler op de baan, de tweede wordt opgesteld aan de hand van de prestaties.

De eerste fase van de beta start op 17 maart aanstaande en deze is uitsluitend toegankelijk voor Noord-Amerikaanse PSN ID’s. Na de eerste fase zal de gesloten beta ook Europese spelers toelaten, maar wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

De reden dat Amerikanen eerder mogen heeft simpelweg te maken met het tijdverschil ten opzichte van Japan, zodat het ontwikkelteam adequaat op problemen in kan springen. Het tijdverschil tussen Noord-Amerika en Japan is immers wat kleiner dan het verschil tussen Europa en Japan.

Je aanmelden voor de beta kan hier.