Hands-on: Kane & Lynch 2: Dog Days

Hands-on: Kane & Lynch 2: Dog Days – Na het eerste deel van Kane & Lynch die volgens menig gamer een dikke flop was, heeft Square Enix hun verleden achter hun gelaten en komen ze met het 2e deel, Kane & Lynch 2: Dog Days. Met dit deel proberen ze hun eerste game te verbeteren en natuurlijk een vervolg op het verhaal te maken. De demo was onlangs in de PlayStation Store verschenen, en dan gaan wij hem natuurlijk uitgebreid voor jullie spelen en bespreken. Wat wij van de demo vonden lees je in deze hands-on.

Singleplayer

Als we de demo opstarten komen we al gauw in het menu waarbij we gezellig uit een autoraam naar buiten kijken en blijven we onnodig links rijden, als we daar maar geen boete voor krijgen. Maar daar gaat het niet om, we starten de singleplayer van de game en vervolgens krijgen we een vaag filmpje te zien van Kane die bloedend in een vuurgevecht terecht is gekomen. Tussendoor het filmpje zien we Lynch rustig in zijn huis op zijn bed die over de voet van zijn vrouw wrijft. Tijdens het filmpje krijgen we rolwisselingen en zien we Kane die voor zijn leven rent en Lynch die zijn vrouw vertelt dat zijn oude vriend Kane morgen bij hen langs komt. We krijgen het laadscherm te zien en Lynch die zijn vrouw belt om te zeggen dat hij “het” verpest heeft en dat ze zo snel mogelijk uit de stad moeten.

Dan begint de demo echt en zitten Kane & Lynch Rustig in een restaurant te eten in Shang-Hai wanneer plots een groep van de Chinese SWAT naar binnen stormt en begint op je te schieten. We pakken onze shotgun en banen ons een weg door het restaurant heen. Nadat we de keukendeur van het restaurant open trappen zien we in de keuken al het keukenpersoneel vastgebonden met zakken over hun hoofden. Kane vraagt wat voor soort politie die gasten wel niet zijn en Lynch zegt dat het hem niet boeit en dat ze verder moeten. We gaan via de achterdeur naar buiten en rennen door steegjes terwijl Lynch zegt dat hij naar zijn vrouw moet om haar hier weg te halen. Je komt politieagenten tegen die op je beginnen te schieten waar wij vervolgens doodleuk terug op schieten.

We rennen verder door de straten en hebben het gevoel steeds dichter bij ons doel te komen. Alle mensen op straat kijken je angstig aan en doen een stapje naar achteren, waarschijnlijk omdat ze niet elke dag 2 maniakken met zwaar geschut over straat zien lopen. We komen weer een menigte van politie agenten tegen en Kane vertelt je dat er een winkel aan je linkerkant zit. We rennen naar binnen en vervolgens schieten we alle agenten neer totdat er een enorme explosie aan de overkant van de straat komt. We krijgen een filmpje te zien van Lynch die Kane welkom heet in Shang-Hai en vertelt hem dat er iemand is waar hij mee moet afrekenen aangezien hij te veel praat, dan krijgen we nog wat actie scenes van de volledige game te zien en is de demo afgelopen.

Multiplayer

De demo van Kane & Lynch 2: Dog Days kent ook nog een multiplayer mode, in de multiplayer heb je verschillende soorten modi. In de demo kunnen we alleen maar Fragile Alliance kiezen, terwijl je in de volledige game kunt kiezen uit Fragile Alliance, Undercover Cop en Cops & Robbers. We kiezen de enige mogelijke optie en krijgen vervolgens een uitleg filmpje over de modus te zien, erg handig aangezien je geen idee hebt wat je zou moeten doen in Fragile Alliance. In deze modus is het de bedoeling om 4 miljoen dollar te stelen, vervolgens je weg door het level met de bijbehorende politieagenten te banen en binnen 4 minuten bij het ontsnappingsbusje moeten zijn.

Je speelt samen met 7 andere spelers die jou teammates zullen zijn, alleen vertrouw niemand, als je eindelijk met je 2 miljoen die je hebt kunnen pakken bij het busje komt zou het kunnen gebeuren dat een teammate je verraad en jou neerschiet en vervolgens er met jouw zuurverdiende geld er vandoor gaat. Als je door de politie wordt neergeschoten heb je kans dat je nog als een politieagent respawnt. Dan moet je de criminelen neerschieten en kun je hun zuurverdiende geld afpakken. Eenmaal iedereen dood is of alle criminelen zijn ontsnapt is de game afgelopen en kun je verbeterde wapens kopen voor het volgende potje.

Graphics, besturing, sound

Laten we eerlijk zijn, grafisch ziet Kane & Lynch 2: Dog Days er niet echt sterk uit, alles is wazig en lijkt alsof je naar een TV van uit het jaar 2000 zit te kijken. Dit is erg jammer aangezien zonder dit effect de game er een stuk beter uit zal zien. Vooral de cutscene van het restaurant op het begin van de demo was erg raar. Het leek net alsof Lynch zijn haar in olie had gedaan aangezien het er heel nattig en plakkerig uit zag. Als je in de game gaat rennen lijkt het net alsof er een cameraman die niet kan filmen achter je aan zit te hollen, aangezien het hele beeld aan het shaken is.

De besturing van Kane & Lynch 2: Dog Days is op het begin erg wennen aangezien het rennen niet door het drukken van de linker analoge joystick gaat maar met de L2 toets. Net zoals het in cover gaan met de X toets gaat, wat we van andere games niet gauw gewend zijn. De sound is erg goed en alle geweren dreunen lekker door je kamer heen als je de boxen flink hard aan hebt staan. Maar er is wel één puntje die ons is opgevallen, namelijk dat het geluid van de game een stuk zachter is dan dat van andere games, zo moesten we onze TV van volume 21 naar 28 zetten om hetzelfde soort geluid te krijgen

Conclusie

De demo van Kane & Lynch 2: Dog Days is erg vermakelijk om te spelen, maar net zoals in Kane & Lynch: Dead Man zijn er nog wat kritiek puntjes die volgens ons beter kan of gewoon helemaal weggelaten mogen worden. De multiplayer is leuk om te spelen en de singleplayer ziet er tot nu toe ook nog best goed uit. Volgende maand zullen we met jullie de volledige game gaan bespreken in onze review van Kane & Lynch 2: Dog Days.

Boxshot Kane & Lynch 2: Dog Days

Kane & Lynch 2: Dog Days

Releasedatum:
27-08-2010
Genre:
Avontuur
Uitgever:
Square Enix & Eidos
Ontwikkelaar:

11 reacties

 1. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Het enige pluspunt aan deze game is dat het 60fps is.

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik moet zeggen dat ik aardig verrast ben van dit spel toen ik de demo speelde, vind het nog steeds niet top maar het is iig niet meer bar slecht.

 3. Anoniem -   
  Soldjer's avatar

  En er zitten constant van die irritante lichtstrepen in beeld (zie 3e plaatje). Deze zal ik zeker NIET aanschaffen.

 4.    5971 XP
  7th-son's avatar

  dat heten special effects 😛
  dat zie je in het echt ook wel eens namelijk

  maargoed, ik vind de game er eigenlijk helemaal niet zo slecht uit zien, al is de “achtervolgende cameraman” best wel vervelend, en moeten ze de graphics wel een beetje opschonen, je ziet dingen die je niet hoort te zien in deze generatie games.

  Ik ben de demo opnieuw aan het downloaden, omdat de multiplayer niet werkte.
  Hetgene waar ik juist het meest naar uitkeek, omdat die EINDELIJK eens origineel is!

 5. Anoniem -   
  Soldjer's avatar

  @7th-son:
  De lichtstrepen zijn een camera effect dus die zie je in het echt niet. Soms geeft een enkele lamp wel 4 of 5 dikke lichtstrepen waardoor je niet veel meer ziet. Jammer, want ik hou wel van dit soort coop-games.

 6.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Samen ff de bank overvallen!!!

 7.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Kut game vind ik omdat ik speelde de demo en het lijkt wel dat je tv kijkt met slechte verbinding:P

 8.    99 XP
  Ronald's avatar

  Heb gisteren ook de demo maar even bekeken. De gast die ik speelde (weet even niet of het Kane of Lynch was) leek net of tie de hele tijd moest poepen. Komt zeker NIET in de collectie. Laat IO Interactive gewoon weer is een nieuwe Hitman gaan maken i.p.v. deze shitzooi.

 9.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Kom Op, PS3-Sense!!!……de game ziet er graphisch EXPRES zo uit…dat heet Art Direction.Dus alle lichtstrepen,ruis,artifacts e.d horen in de game. Het is de bedoeling dat het lijkt alsof alles geschoten is met een handycam en vervolgens op bijv. Youtube is gezet! Dit idee is al vaker gebruikt in films (blair witch,REC, Cloverfield) maar nog nooit in games!

  slecht dat jullie niet eens op de hoogte zijn dat de game er dus expres zo uitziet (net als de shaky cam als je rent…het ziet er net zo uit als iemand achter je aanrent met een cam in de hand, omdat dat de bedoeling is).

  Ik ben blij dat er eens een keer iets origineels wordt gedaan met een game. Vind het sfeertje helemaal top!

 10.    955 XP
  Patrick.G's avatar

  @rufuzmitchell:

  Kan t nog wel zo’n stijltje zijn, het lijkt nergens op

 11.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @Patrick.G: mening..

  ik vind het wel gaaf,maar daar gaat het niet om, als je het artikel leest lijkt het wel of ps3 sense het gewoon niet doorheeft dat het een stijlkeuze is en gaan daarom de graphics afzagen…

  je kunt het ook slecht of lelijk vinden als het in genoemde films gebruikt wordt,maar das dan toch ook niet direct alleen om die reden een slechte film? Ik hou dr wel van: Blair Witch,REC,Cloverfield etc. het gaat om de belevingsfactor

Gesprekken rondom Kane & Lynch film zijn weer op gang
Review: Kane & Lynch 2: Dog Days
Trophies: Kane & Lynch 2: Dog Days