Nu Middle-earth: Shadow of War officieel uit de doeken is gedaan, komen er steeds meer details bovendrijven en hieruit kunnen we opmaken dat de game aanzienlijk groter zal zijn dan haar voorganger. Zo zul je in de skilltree maar liefst meer dan 100 verschillende skills aantreffen. Dit geeft spelers meer vrijheid in hun speelstijl, dus of je ze allemaal kan unlocken in één playthrough is nog maar de vraag.

Indien dat niet het geval is, dan nodigt de game uit om nog een keer gespeeld te worden, aangezien je dan een compleet andere stijl aan kunt houden. Verder zul je ook meer ruimte krijgen rondom forten, want die hebben een open wereld omgeving om zich heen, waardoor er meer ruimte is om op onderzoek uit te gaan.

Wat ook leuk is, is dat deze game meer personages uit het The Lord of the Rings-universum laat terugkeren in de game en sommigen hiervan zullen bazen zijn. Die bieden ongetwijfeld een flinke uitdaging, maar als je daar geen genoegen mee neemt, dan is er nog een hogere moeilijkheidsgraad. Verder zal de DLC de ervaring nog verder verrijken, maar het draait niet om de hoofdpersonages uit de gewone game.

Middle-earth: Shadow of War verschijnt op 24 augustus voor onder andere de PlayStation 4.