Via PlayStation Now kan je op verschillende apparaten PlayStation 3 games spelen dankzij streaming technologie. Deze service is beschikbaar voor de PlayStation 4, PC, televisies en meer, hoewel dat later dit jaar teruggebracht zal worden naar enkel de PS4 en PC.

Microsoft kondigde onlangs een soort van antwoord aan in de vorm van Xbox Game Pass. In tegenstelling tot PlayStation Now kan je met die service tegen betaling games downloaden naar je Xbox One om die dan vervolgens te spelen.

Buiten dat het primaire verschil downloaden is in plaats van streamen, is er nog een ander verschil. Met Xbox Game Pass gaat Microsoft namelijk ook Xbox One games aanbieden, daar waar PlayStation Now tot op heden enkel last-gen games in haar bibliotheek heeft.

Sony komt echter met een uitbreiding van PlayStation Now, want later dit jaar zal je ook PS4 games kunnen streamen. Het mooie van dit alles is dat dit allemaal onder hetzelfde lidmaatschap valt, maar of de prijs gaat stijgen is nog niet bekend.

De komende weken zal er een gesloten test plaatsvinden waarvoor actieve PlayStation Now leden zullen worden uitgenodigd. Wanneer het voor iedereen mogelijk is om PS4 games te streamen, is op dit moment nog niet bekend.

Leuk detail. Bij de aankondiging van Xbox Game Pass verwees Microsoft duidelijk naar PlayStation Now door te stellen dat je met de nieuwe Xbox One service geen last hebt van internet onderbrekingen en meer. Sony reageert hier nu subtiel op door te stellen dat je met PlayStation Now niet hoeft te wachten op downloads.