De feature pre-loaden is niet nieuw en al geruime tijd beschikbaar op de PlayStation 4. Daarmee kan je games van te voren downloaden, zodat je op de dag van release gelijk aan de slag kunt in plaats van dat je uren naar een downloadscherm zit te kijken. Dat is toch wel erg prettig en Sony heeft dit nu verder uitgebreid.

Het is namelijk tegenwoordig ook mogelijk om updates te pre-loaden. Dit merkte iemand op bij een nieuwe update voor LittleBigPlanet 3. Die is namelijk al te downloaden, maar nog niet te installeren.

Uit navraag bij Media Molecule, via het LittleBigPlanet Twitter-account, blijkt dat dit een nieuwe feature is. Je kunt updates dus alvast binnenhalen, nog voordat ze officieel zijn verschenen. Maar wat is daar het nut precies van?

Wel, het kan best voordelig werken in combinatie met nieuwe content. Het komt geregeld voor dat games eerst een update op de servers nodig hebben alvorens men de update voor de game met daarbij nieuwe content kan downloaden. Met deze optie is het mogelijk om de update alvast uit te rollen, zodat de game gelijk up to date is als men klaar is met de servers.

Je bent dus niet genoodzaakt om nadien nog even te wachten totdat de update is binnengehaald.