Er zijn verschillende sporten die zeer geschikt zijn voor games, maar er zijn ook sporten waarbij je juist niet snel aan een game denkt. De hengelsport is er daar eentje van, maar dat heeft Dovetail Games er niet van weerhouden om er een game van te maken.

Dovetail Games Euro Fishing komt namelijk naar de PlayStation 4 op 11 april en zal €14.99 gaan kosten. In deze game krijg je vijf grote hengelsport kampioenschappen voorgeschoteld over vijf verschillende modi. Het is natuurlijk aan jou om zoveel mogelijk te vangen, zodat je jezelf een echte hengelsport meester kan noemen.

Verschillende modi die de game bevat zijn zoal; Freedom Fishing, Big Plated, Box Common en Tournament Fishing. Die laatste is een multiplayer modus en de eerste spreekt voor zich. Je krijgt hier de vrijheid om te oefenen waar je maar wilt. In Big Plated zul je het op moeten nemen tegen zowaar een baasvis die moeilijker te vangen is en in Box Common krijg je te maken met vissen die zich nooit boven water laten zien.

Om het super realistisch te maken heeft de ontwikkelaar een vis gedrag expert aangetrokken, zodat de vissen in de game zich natuurlijk gedragen.

“To add that extra level of realism to the game, Simon Scott, the UK’s leading fish behavior expert, has provided advice and guidance to help ensure the fish AI for the game is as realistic as possible and with fully licensed content from world-leading manufacturers including Korda, Delkim, Mainline, Sonik Sports, RAD Angling, and Wofte Clothing the game has that true authentic edge.”