Firmware 4.50 was een grote en belangrijke systeemsoftware update voor de PlayStation 4. Het bracht een aantal langverwachte features met zich mee, waaronder ondersteuning voor een externe harde schijf om je games op te installeren. Toch lijkt de firmware update niet alleen maar positief nieuws te zijn en brengt het ook een probleem met zich mee. Het probleem lijkt zich te beperken tot het verbinden via Wi-Fi, maar dat is alsnog behoorlijk vervelend voor diegene die er last van hebben.

Zo trekt dit topic op het PlayStation support forum flink wat aandacht en lijkt het alsof meer mensen hinder ondervinden met Wi-Fi na de installatie van firmware 4.50. De error die men krijgt te zien wanneer er een verbinding via Wi-Fi wordt gemaakt is NW-31297-2. Dit blokkeert vervolgens de verbinding via Wi-Fi, waardoor de PS4 niet op het internet aangesloten kan worden. Wie een zoekopdracht doet op Google met deze errorcode ziet dat er veel topics op het internet bestaan van mensen die er last van hebben sinds de firmware 4.50 update.

Het probleem doet zich voor op zowel de klassieke PS4, de PS4 Slim en de PS4 Pro. Het lijkt hier dus echt te gaan om een software-probleem, waarvan we hopen dat Sony dit snel gaat oplossen.