Vorig jaar bracht Sony twee nieuwe modellen van de PlayStation 4 uit. In september verscheen de PS4 Slim, die een ietwat ander ontwerp heeft dan de originele console en ook een stukje kleiner is. Vervolgens verscheen in november de krachtigere PlayStation 4 Pro. Als we een nieuw gerucht moeten geloven, werkt Sony inmiddels alweer aan een nieuw en dunner model.

Het gerucht is afkomstig van de Taiwanese krant DigiTimes. Die plaatsten een artikel over de verkopen van de recent uitgebrachte Nintendo Switch. Ook werd er verder gekeken naar aankomende console releases. De Xbox Scorpio van Microsoft werd genoemd. Daarnaast werd ook gemeld dat Sony werkt aan een “dunnere herziene uitgave van de huidige PlayStation 4”.

Uit het artikel wordt niet duidelijk of het gaat om een nog dunnere versie van de PS4 Slim, of dat er een dunnere versie van de PlayStation 4 Pro wordt gemaakt. Wat ons betreft lijkt de tweede optie, een nieuwere versie van de PS4 Pro, het meest voor de hand liggend, zeker wanneer die console aan het einde van dit jaar moet concurreren met de Xbox Scorpio, welke een krachtigere versie van de Xbox One gaat worden.

Als Sony inderdaad aan een nieuw PlayStation 4 model werkt, zullen we dit mogelijk horen tijdens de E3 van dit jaar. Het zou geen gekke keuze zijn van Sony om weer een nieuwe hardware release te plannen om met Microsoft de concurrentie aan te gaan. Beschouw alles voorlopig wel als een gerucht, want of het verhaal van de krant klopt is momenteel niet te zeggen.