Review: Mass Effect: Andromeda


Review: Mass Effect: Andromeda – De tijd van de ontdekkingsreizigers… Columbus, Magelhaen… het moet nogal iets geweest zijn. Alles achterlaten wat je kent en liefhebt, en er gewoon op uittrekken, op zoek naar vreemde oorden en – als het even kan – een nieuw thuis. Ook bij BioWare fantaseren ze wel eens over deze tot de verbeelding sprekende glorietijd. Waarom zouden ze anders een gelijkaardig patroon volgen voor hun nieuwste uitstap in het Mass Effect universum? Voor Mass Effect: Andromeda werd elke vorm van bekend terrein zonder pardon in de prullenbak gekeild. De personages werden onderworpen aan een onherroepelijk afscheid en een winterslaap van maar liefst 600 jaar. Wanneer ze weer wakker worden, bevinden ze zich aan de andere kant van het heelal: in de Andromeda melkweg.

Pionier 2.0

Jij bent één van de dappere zielen die zich aan de grote oversteek waagt. Je naam is Ryder en je trekt samen met je broer of zus (afhankelijk van het geslacht dat je kiest) naar Andromeda, klaar om een nieuw leven te starten in het grote onbekende. De verwachtingen voor je personage zijn van meet af aan hooggespannen. Alec Ryder, je vader, is als “pathfinder” immers een onmisbare pion voor de onderneming; hij moet ervoor zorgen dat de mensheid een nieuw thuis vindt. Concreet komt dat neer op het vinden én bewoonbaar maken van tot dusver onontdekte planeten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Eenmaal aangekomen in Andromeda gaat het namelijk direct fout. Je schip raakt beschadigd, de plaatselijke planeten blijken stuk voor stuk een pak onherbergzamer dan gehoopt en Alec Ryder legt het loodje in een op het eerste zicht onverklaarbaar ongeluk. Is dat even pech.

Drie keer raden wie de fakkel van Alec mag overnemen: jij. Op niet bepaald ceremoniële wijze word je als je vaders opvolger aangeduid en krijg je als kersvers pathfinder het lot van de honderdduizenden expeditieleden op je schouders gedrukt. Bij de titel hoort uiteraard een hightech ruimteschip – dat luistert naar de naam “Tempest” – en een aantal crewleden die stuk voor stuk een eigen willetje lijken te hebben. Aan jou om de opperjongleur uit te hangen. Jij mag er immers voor zorgen dat de onderneming voet aan grond krijgt in Andromeda, bent verantwoordelijk voor het vinden van geschikte plekken om kolonies op te starten én verliest best ook de plaatselijke politiek niet uit het oog, kwestie van niemand – vriend of vijand, bekend of onbekend – zonder reden voor de borst te stoten. Ah, Mass Effect, we hebben je gemist. Maar echt onverdeeld prettig is dit weerzien helaas niet.

De Light Versie

Ongeacht de aard van het verhaal en de figuren die erin rondlopen, heeft Mass Effect: Andromeda één groot voordeel waar vergelijkbare titels zonder aarzelen hun rechterhand voor zouden geven. BioWare mag immers vrolijk rondkloten in de flink uit de kluiten gewassen Mass Effect mythologie, een door hen geschapen zandbak waarin het nog steeds zeer fijn vertoeven is. Naast de mensheid zijn ook andere inmiddels iconische rassen als de Asari, de Krogan, de Salarians en de Turians naar Andromeda afgezakt, inclusief de vaak gespannen onderlinge relaties die de vorige games van een zekere credibiliteit voorzagen. Het is met andere woorden weer ouderwets leuk om op verkenning uit te gaan, je voorzichtig tussen de verschillende rassen door te manoeuvreren en passant je codex aan te vullen met allerlei diepgaande weetjes. Die laatste zijn zoals altijd tot in de puntjes uitgewerkt.

Daar staat helaas wel tegenover dat ik nooit echt het gevoel kreeg dat ik mezelf op onverkend terrein begaf. De nieuwe buitenaardse rassen wisten bijvoorbeeld nooit echt te verbluffen en ook de kersverse planeten die je voorgeschoteld krijgt, vallen netjes onder te verdelen in de gekende categorieën: woestijnplaneet, sneeuwplaneet, enzovoort. Het achterliggende plot is leuk genoeg om je aandacht vast te houden, maar verrast nooit zoals de originele trilogie dat wel deed. Hetzelfde geldt voor de personages die zich gaandeweg in je hart wurmen. Een cynische ziel ziet hier al snel afdankertjes opduiken van Shepards crewleden. Peebee, de enthousiaste salari-wetenschapper, heeft bijvoorbeeld wel wat weg van Liara, terwijl het echt niet zo’n grote stap is van salarian-piloot Kallo naar fan favourite Mordin. En terwijl de nieuwe personages hier en daar weten te beklijven, doen ze dat nooit zoals voorheen.

Het Mass Effect gevoel

Goed. Genoeg parallellen getrokken met de originele trilogie. Zowat elke game die probeert op te boksen tegen de avonturen van commander Shepard, zal zonder pardon het onderspit delven. Als op zichzelf staande entiteit weet Mass Effect: Andromeda echter voldoende te overtuigen om een aankoop te rechtvaardigen. De game schiet helaas iets te traag uit de startblokken, maar laat enkele uren later de teugels vieren en blijkt dan toch weer schijnbaar moeiteloos dat verslavende Mass Effect gevoel op te roepen. Adembenemende vergezichten en diepgaande dialogen (de occasionele misstap even met de mantel der liefde bedekt) houden je aan het scherm gekluisterd, terwijl de gameplay – die doorgaans nog steeds de vorm aanneemt van de betere third person shooter – dankzij onder andere een verbeterd coversysteem lekkerder in de hand ligt dan ooit tevoren.

Ook het RPG-aspect wordt niet uit het oog verloren. Je kan weer naar hartenlust skills aanleren, wapens modden en ruimtepakken in elkaar knutselen, in die mate zelfs dat ik al snel een beetje verloren liep in mijn eigen inventaris. Ook het feit dat je je dit keer niet hoeft vast te pinnen op één bepaalde klasse, maar deze gaandeweg kan aanpassen om je speelstijl te accommoderen, wordt geapprecieerd. Minder te spreken ben ik over de manier waarop je squad in de game verwerkt wordt. Vroeger kon je hen micro-managen om zo behoorlijk goede teamcombinaties uit je mouw te schudden. Dit is helaas geen optie meer. Hun harnas kiezen ze steevast zelf, terwijl ze ook op het slagveld door de AI aangestuurd worden – met voorspelbare frustraties als gevolg. Ja, technisch gezien kan je je teamgenoten een richting uitsturen, maar echt standvastig zijn ze niet. Met andere woorden: ze luisteren voor geen meter.

Dit ondermijnt helaas de team georiënteerde gameplay die van Dragon Age en Mass Effect zo’n absolute lust zou moeten maken. Nu heb je vaak het gevoel een dertien-in-een-dozijn third person shooter met wat magische elementen te spelen en dat vind ik jammer. Wie echt met andere mensen wil samenwerken, moet dit keer terugvallen op de oerdegelijke multiplayer, maar laten we eerlijk zijn: dat is niet echt de reden waarom je een Mass Effect game in huis haalt. Let op: niet alle aanpassingen zijn nefast; de Nomad, het voertuig waarmee je de verschillende omgevingen – ingedeeld in verschillende mappen van gemiddelde grootte, te vergelijken met de wereldindeling uit Dragon Age: Inquisition – doorkruist, ligt ongelooflijk fijn onder de duimen. Het verkennen van de verschillende planeten wordt zo nooit een straf. Meer zelfs: ik beschouw het als één van Andromeda’s sterkere elementen.

Niemand is perfect

Voordat de reviewcode bij mij thuis op de mat viel, explodeerde het internet met allerlei geruchten over afgrijselijke gezichtsanimaties en een ontelbare hoeveelheid bugs. Zelden heb ik een game zo aan het kruis genageld zien worden als Mass Effect: Andromeda. De eerlijkheid gebiedt mij echter om te zeggen dat het allemaal wel meevalt. Ik heb gedurende mijn tijd met de game bijzonder weinig glitches de revue zien passeren. Een gekke pose hier, een wegvallende lijn dialoog daar… niets dat me echt uit de game haalde. De gezichtsanimaties zijn wél ondermaats en horen eigenlijk op de vorige generatie consoles thuis. De omgevingen daarentegen worden met heel veel zorg op je scherm geprojecteerd en zijn ook duidelijk met veel oog voor detail ontworpen. Het lijkt haast alsof Bioware geen tijd meer had om de gezichten op dezelfde manier in orde te krijgen. En dat is een keuze waar ik mee kan leven.

Waar BioWare wél meer tijd in had mogen steken, is het ontwerpen van degelijke zijmissies. Begrijp me niet verkeerd, alles past netjes binnen het vooraf vastgelegde kader van de ontdekkingsreiziger en heeft dus een functie binnen het overkoepelende verhaal. Dat neemt echter niet weg dat de zoveelste verzamelqueeste na verloop van tijd op irritatie getrakteerd zal worden. Je questlog vult zich gaandeweg op met een karrenvracht aan objecten die je dient te vinden, waardoor je na verloop van tijd door het bos de bomen niet meer ziet staan. Jammer, want zo gaan ook die paar daadwerkelijk intrigerende verhaallijnen die hier en daar de kop opsteken een beetje verloren. De keerzijde van de medaille is dat je te allen tijde genoeg te doen zal hebben. Ryder leidt immers aan een nog niet benoemd altruïstisch syndroom dat hem dwingt om iedereen te helpen met zijn of haar klusjes.

Conclusie

Het is oh zo makkelijk om Mass Effect: Andromeda met de grond gelijk te maken. De vraag is echter of ik dat wel moet doen. De vergelijking met de oorspronkelijke trilogie doorsta je immers niet zomaar en het is een niet te benijden taak om het op te nemen tegen de inmiddels als legendarisch bestempelde avonturen van Commander Shepard. Een rechtstreekse confrontatie werpt dus allerminst een gunstig licht op Andromeda, maar wie naast de minder meeslepende verhaallijn, dito personages en technische onvolmaaktheden kijkt, stuit toch weer op gameplay die de tand des tijds doorstaan heeft en een wereld die absoluut verkend mag worden. Grafisch wekt de game eveneens gemengde gevoelens op, maar dat wordt dan weer ruimschoots goedgemaakt door een gepast epische soundtrack en doorleefd stemmenwerk. Dit is puur en typisch Mass Effect; en dat is nooit een slechte zaak.

Pluspunten

  • Verhaal weet te intrigeren
  • Leunt voldoende op Mass Effect lore
  • Speelt soepel (inclusief de voertuigsegmenten)
  • Héél veel te doen
  • Adembenemende landschappen
  • Knappe soundtrack en sterk stemmenwerk

Minpunten

  • Verhaal schiet tekort in vergelijking met de originele trilogie
  • Overdaad aan verzamelqueesten
  • Amper interactie met je squad op het slagveld
  • Technische onvolmaaktheden
  • Bij vlagen hemeltergende gezichtsanimaties

7.5

Boxshot Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda

Releasedatum:
23-03-2017
Genre:
Actie
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:

40 reacties

  1.    3898 XP
    jimke1's avatar

    wat ben ik blij dat ik deze game niet ben gaan halen 🙂

  2.    1923 XP
    Seb070NL's avatar

    @jimke1:

    Idd, wacht wel op een leuke aanbieding, een 7.5 is voor een mass effect titel echt te laag

  3. Anoniem -   
    80.56.121.xxx's avatar

    Valt mij qua cijfer tegen. Ik ben nog met horizon zero dawn bezig dus als ik daarmee klaar ben zijn de technische problemen opgelost en misschien al iets goedkoper

  4.    1923 XP
    Seb070NL's avatar

    @80.56.121.xxx:

    Het gaat niet alleen om technische problemen

  5. Anoniem -   
    94.215.77..xxx's avatar

    Matthias, ik ben benieuwd: welk cijfer had je het spel gegeven als de bugs er niet zouden zijn?

  6. Anoniem -   
    82.74.138..xxx's avatar

    @jimke1:

    Wat ik ben ik blij dat ik deze game wel gehaald heb.
    Het is echt heerlijke game.

    Maar goed, ieder zijn ding.

  7. Anoniem -   
    2a02:a450:2113:0001:95f2:9a03:c36d:5.xxx's avatar

    Ikben zeer genaaid in nog geen week tijd 24 euro verlies erop gemaakt

  8. Anoniem -   
    213.127.10..xxx's avatar

    @2a02:a450:2113:0001:95f2:9a03:c36d:5.xxx: daarom nooit games op release halen….

  9.    1923 XP
    Seb070NL's avatar

    @2a02:a450:2113:0001:95f2:9a03:c36d:5.xxx:

    Want? Staat ie ergens in de aanbieding?

  10. crew Redacteur -    222 XP
    Wallsight's avatar

    @94.215.77..xxx: Een 8, denk ik. Heb zelf niet zoveel last gehad van bugs – zoals ik in de tekst beschreven heb. Het is absoluut geen slechte game; we leven blijkbaar in een cultuur waarin alles onder een 9 als “niet de moeite waard” beschouwd wordt en dat is in mijn ogen onzin. Mass Effect: Andromeda is dus zeker de moeite waard, maar schiet op alle vlakken een beetje tekort om absoluut top te zijn, zeker als je het gaat vergelijken met de originele trilogie.

  11. Anoniem -   
    94.215.77..xxx's avatar

    @Wallsight:

    Dank je voor je antwoord. Ik heb de game afgelopen dinsdag gekocht en vermaak me er momenteel erg mee. Ik zit nog in de eerste 8 uur, maar ook daar vermaak ik me. Wat mijzelf opvalt is dat er een kleine groep gamers zijn die de game niet hebben en die het tot de grond afbranden (bedoel ik in het algemeen, niet perse hier). Dit weerhield mij er bijna van om de game te kopen totdat ik verder ging pluizen (streams, metacritic) en daar zag dat de overgrote meerderheid de game steeds leuker begonnen te vinden (de uren na de trial) en de bugs en animaties voor lief namen.

    Aan het einde van de dag gaat het er om of een spel leuk is of niet. Een game die perfect is, perfecte animaties heeft maar niet leuk is om te spelen hoef ik niet te hebben.

  12.    1923 XP
    Seb070NL's avatar

    @94.215.77..xxx:

    Wat een hoop onzin bij elkaar

  13. Anoniem -   
    94.215.77..xxx's avatar

    @Seb070NL:

    Dank je voor je constructieve bijdrage.
    Kun je ook inhoudelijk reageren?

  14. Anoniem -   
    2001:1c01:0e03:2000:40df:e65e:f8c6:d.xxx's avatar

    @94.215.77..xxx: ik ga deze game ook niet halen vanwege de 7,5. De minpunten zouden mij simpelweg te snel gaan irriteren. Ben een veeleisend persoon inmiddels geworden op game gebied. Ga ook al jaartjes mee dus dan mag dat ook wel vind ik zelf

  15.    2511 XP
    gamexl's avatar

    @jimke1: Want? Denk je dat je geen plezier zal beleven wanneer je deze game speelt?

    Zo zie ik het in ieder geval… Het was sowieso een moeilijke opgave om de trilogie te toppen. En het is ze dan ook niet gelukt. Bugs en glitches? Is tegenwoordig overal te aanwezig, zelfs bij de grote AAA titels.
    Gezichtsanimaties? Ja, dat ziet er echt ruk uit. Maar… vroeger werd er altijd geroepen “gameplay boven graphics”. En de gameplay schijnt lekker te zijn! Daarnaast, als je aan het matten bent schijn je telkens een helm op te hebben…

    Ik denk dat dit een goede game is… goede game, hey, ik zei niet Epische game!!! Een goede game waar ik veel plezier aan zal beleven wanneer ik hem aanschaf. (ik schat, zo over een maand of twee). Dan betaal ik ook iets minder dan de nieuwprijs dus is de teleurstelling ook weer iets minder… (ik snap echt al die pre-order koorts niet hoor)

    Hopelijk leert Bioware van de fouten van deze eerste nieuwe Mass Effect en wordt het vervolg meer AAA waardig.

    Een game van deze kwaliteit waarmee je uren zoet kan zijn verdient het niet om zo afgebrand te worden. Maar ik snap de teleurstelling van sommige gamers heus wel. Die deel ik ook als ik uit ga van hetgeen ik tot nu toe gezien heb… Maar ik ben blij dat deze game er is want die neemt me mee naar een plek waar ik veel te lang weg ben geweest, het universum van Mass Effect… Beter iets dan niets! 😉

  16. crew Redacteur -    222 XP
    Wallsight's avatar

    @94.215.77..xxx: De game is een aankoop zeker waard. Leuk om te spelen, dat ouderwetse Mass Effect gevoel… Een 7,5/10 is ook best een aardige score; het merendeel van de mensen hier zouden maar al te blij zijn met dat cijfer op hun rapport. Maar we leven nu eenmaal in een periode waar mensen – vaak zonder de tekst te lezen – gewoon naar het cijfer kijken en dan al beginnen roepen in de commentaarsectie. Ik kan de mensen niet meer op twee handen én voeten tellen die mij hier onder een review regelmatig een vraag stellen waarvan het antwoord gewoon letterlijk in de tekst staat. Daar word je als redacteur moe van. (heb het niet over jou overigens)

    Mass Effect: Andromeda is in mijn boekje zeker een aanrader.

  17. Anoniem -   
    2001:1c05:0803:8b00:907f:a5f3:9439:4.xxx's avatar

    @94.215.77..xxx: trek je niks aan van seb070. Die heeft altijd wat te zeuren. Hij mag van mama nog niet spelen.

    Vind mea tot nu toe ook zeer goed. Net niet zo goed als de originele trilogie. Maar komt goed in de buurt en geeft hoop op een vervolg.

  18.    1203 XP
    A Gamer's avatar

    “Verhaal schiet tekort in vergelijking met de originele trilogie”

    Dat is het meest jammere naar mijn mening. Het verhaal was juist wat de trilogie zo sterk maakte en onderscheidde van veel andere shooters. Ik moet de eerste review nog lezen waar het verhaal niet als minpunt benoemd wordt. Ook de band met je crew schijnt totaal niet aanwezig te zijn, terwijl ik in de trilogie op een gegeven moment echt gaf om die pixels en niet wilde dat ze doodgingen. In zoveel games kan me dat geen moer schelen, maar ME wist mij echt mee te sleuren in de game. Neem het verhaal weg uit ME1-3 en de character building, en er blijft weinig positiefs over. De combat was in veel andere games beter, missies waren over het algemeen veel van hetzelfde, en het minen naar mineralen was gewoon zwaar irritant.. En toch waren het topgames, omdat die onvolkomendheden compleet teniet werden gedaan door het epische verhaal en de heldhaftige momenten die de games boden. Dat laatste is wat is blijven hangen, daarom schrik ik erzo van dat het verhaal en character building naar beneden wordt geschreven.

    Wel mooi om ook eens een review te lezen waarin de bugs als niet-storend en weinig-voorkomend worden beschouwd. Ik weet ook wel zeker dat dit gepatched wordt.

  19.    4954 XP
    tyger1's avatar

    @jimke1: Ik weet dat jij graag platinuim haalt in 3 dagen maximaal , met ME ,A zou dit niet kunnen en ik ben WEL blij dat ik deze game heb en je kan het zelf zien want je staat in mijn vriendenlijst .
    Ik ben akkoord met deze review er zijn tekortkomingen​ zoals pop-ups, nu en dan framedrops enz , 7.5 is terechte score .
    Maar er komt een update en deze wordt bekend gemaakt op ,4 April
    Ik weet ook wel van ME en de gameplay , verhaal enz ofwel ben je ervoor of tegen .
    Een uurtje game kan gewoon niet in die reeks als ik kijk op de klok ben ik min 3u bezig en doe ik nog door .

  20. Anoniem -   
    82.74.138..xxx's avatar

    @A Gamer:

    Het verhaal is zeker de moeite waard en ikzelf bekijk ME:A als een nieuw boek, Shepard achterlatend, op naar nieuwe karakaters en verhalen met af een toe kijkend van Andromeda naar de Melkweg in de tijd van Shepard.

    Als men iedere keer terug gaat naar vorige games, krijg je zo’n Call of Duty syndroom, altijd terugverlangend naar vorige delen en de huidige game afkraken, want ddit en dat deel waren veel beter en kun je niet genieten van de game die je aan het spelen bent.

    Ik ben erg blij dat ik ME:A gekocht heb, ookal twijfelde ik wel even door alle kritieken, maar heb mij zelf bewezen dat die niet altijd weergeven hoe ik de game ervaar.

    ME:A is echt fantastisch om te spelen en net wat Matthias al schreef, “genoeg parallellen getrokken met de voorgaande trilogie”, ben je niet benieuwd naar een nieuw avontuur in het ME universum omdat de recencies niet allemaal een 9 of hoger scoren, moeten mensen ME:A vooral niet aanschaffen.

    PS,
    Gelukkig heb ik al die mensen niet nodig om ME:A te spelen.

  21. Anoniem -   
    178.84.106..xxx's avatar

    Ik wil het spel wel spelen, maar ik ga er geen 50-60 € voor neerleggen.

  22. Anoniem -   
    82.74.138..xxx's avatar

    Oh ja, het is door de bomen het bos niet meer zien, voor de rest een prima review.

  23.    4954 XP
    tyger1's avatar

    @82.74.138..xxx: Ik wilde dit ook zeggen , maar dit is correct Ned , 100% gelijk .
    Geen verhaal omdat sommige niet weten dat deze episode zig afspeeld tussen 2 en 3 . Echte fans weten wel waarover deze game gaat .

  24.    4045 XP
    20style [20]'s avatar

    Goed geschreven review en ik ben helemaal met je eens en een terechte score ! Ben level 38 al en zoals ik al eerder zei ik vind de combat en verkennen verslavend en verhaal minder. Maar toch goed genoeg om verder te spelen! Hoe verder je bent int spel hoe beter het word.

  25. Anoniem -   
    94.215.77..xxx's avatar

    @20style [20]:

    Dat wat je vertelt over ‘hoe verder in het verhaal’ schreef ik hier ook maar daar word ik op aangesproken dat ik onzin verkondig.
    Ik zit nog maar op level 3 en heb net de Galaxy map ontdekt en vermaak me er kostelijk mee. 🙂
    Overigens voor de quick optie gegaan en de mannelijke Ryder gekozen, mij boeien al die opties niet zo en gezichtsanimaties vind ik niet heel erg storend.

  26.    4045 XP
    20style [20]'s avatar

    @94.215.77..xxx: ja ieder z’n smaak van verhaallijnen. Ik heb lang volgehouden tot dat het een beetje te saai werd dus ik skip gwn de dialogen lol dat is mijn keuze, voor de rest speel ik het graag!

  27.    4045 XP
    20style [20]'s avatar

    @94.215.77..xxx: ja en idd hoe verder je bent in de game hoe beter het word en zeker als je de meeste upgrades hebt en al die vette wapens !

  28. crew Redacteur -    222 XP
    Wallsight's avatar

    @82.74.138..xxx: Leuk dat je dat opmerkt, maar in deze context heb ik het bewust omgedraaid 😉

    @tyger1: Ja, nou… Hmm. Het begint tussen deel 2 en deel 3, en dan wordt de klok 600 jaar vooruitgespoeld 😉

  29.    4300 XP
    Peter01's avatar

    @Wallsight: kijk daar ben ik het dus mee eens. alles wat niet een bijna perfecte game is, is niet goed genoeg voor mensen. hetzelfde geld voor films. met suicide squad voor mij als mooi voorbeeld. mensen zijn te verwend. ze laten zich trouwens ook teveel ophypen en als die hype niet waar te maken blijkt, is het meteen een rotgame of film. onzin toch ?

  30.    4300 XP
    Peter01's avatar

    @82.74.138..xxx: dat laatste is mooi gezegd.

  31.    4954 XP
    tyger1's avatar

    @Wallsight: Ik heb dit toch op een site gelezen, weet jij het ?
    Anders is mijn interesse groot , want ik wil het nu wel eens weten , wanneer en wij ze zijn ?

  32. Anoniem -   
    2a02:a210:8580:3d00:fda8:1ffb:67d1:6.xxx's avatar

    Vind hem op alle fronten beter en leuker dan Horizon zero dawn 🙂 gelukkig heb ik hem day one gekocht en horizon van m’n ps4 eraf gegooid.

  33.    747 XP
    Mouse_NL's avatar

    Vanaf release bezig. Ja er zijn van die dingen in het spel dat technisch niet (op een PS4 Pro) schijnen te lukken. Game is voor de core fans van MeE0serie zeker een aanrader.

  34. Anoniem -   
    77.248.23.xxx's avatar

    Maak eens een item voor de zondag over cijfers bij games. Want het klopt dat er iets raars aan de hand is met het geven van cijfers bij games tov van bijvoorbeeld films. Waar een 8 op imdb een film in het topsegment is, is een 8 voor een game al een twijfelgeval om te kopen. Dit cijfersysteem geldt voor alle gamingwebsites overigens.

  35. Anoniem -   
    77.248.23.xxx's avatar

    Vanwege de lage cijfers niet gekocht en ik moet de dlc van dark souls 3 nog afmaken. Denk dat ik horizon eerst ga kopen. Je kan je geld maar 1x uitgeven.

  36.    467 XP
    Blasphever's avatar

    @213.127.10..xxx: nee, stel je voor dat je de normale prijs betaalt!

  37. Anoniem -   
    37.62.134.xxx's avatar

    @Wallsight: amen broeder .. Goei spel ! Ik geniet vollop van deze game

  38. Anoniem -   
    159.46.196.xxx's avatar

    wat ben ik blij dat ik de game gekocht heb heerlijke game, gameplay dik in orde, echt een ME sfeef/feel heerlijk kan niet wachten om verder te gaan..

  39.    1285 XP
    Shavir's avatar

    Goede review, goede score, kan binnenkort nog wat hoger uitvallen indien gepatched.

  40. Anoniem -   
    86.91.150.xxx's avatar

    Gewoon een top game. Af en toe wat bugs maar ja dat hebben wel meer games naar de release. Hey enige minpuntje vindt ik dat de story mode quest wat aan de korte kant is.

Mass Effect: Andromeda krijgt geen singleplayer updates en DLC meer
Mass Effect: Andromeda update 1.10 brengt veranderingen voor multiplayer
Mass Effect: Andromeda demo van maar liefst 10 uur is nu beschikbaar
Dit is hoe Mass Effect: Andromeda’s laatste patch de animaties heeft verbeterd