Mass Effect: Andromeda doet het iets minder goed dan we verwacht hadden. Zo scoort de game momenteel slechts een 7.4 op Metacritic, gevolgd door een user-score van 4.5. Nu zijn er nog niet heel veel reviews online te vinden op het moment van schrijven, namelijk slechts 22 stuks. Toch zien we hier cijfers zo laag als 5.5 met een huidig maximum van 9.0 in één review. Het aantal reviews met een 7 tot 8 lijkt te overheersen. Mass Effect 3 deed het daarentegen een stuk beter, met een huidige Metascore van 9.3 op de PS3 en een user-score van 5.6.

Dat de game minder goed is dan verwacht, lijkt zich ook te reflecteren in de verkoopcijfers. Zo blijkt uit de vrijgegeven cijfers van het Verenigd Koninkrijk. Hier zien we dat de game in de eerste week, ondanks een extra dag ten opzichte van Mass Effect 3, minder fysieke exemplaren heeft verkocht. Nu komt de game wel uit in een andere tijd dan Mass Effect 3, waarin digitaal games aanschaffen een stuk normaler is geworden.

Mass Effect: Andromeda is absoluut geen slechte game, maar echt een blockbuster is het volgens de reviews ook weer niet. Later deze week mag je onze review verwachten.