Alhoewel de PS4 Pro prima in staat is om 4K video en games te kunnen weergeven, was het tot voorheen enkel en alleen mogelijk om video’s in 4K te bekijken via YouTube en Netflix. Het gebruik van eigen content werd door de mediaspeler tot 1080p beperkt, maar daar komt vandaag een einde aan. Men heeft namelijk een update vrijgegeven voor de PS4 Media Player, die ervoor zorgt dat je nu 4K video’s kunt afspelen.

4K video’s in MP4 formaat die opgeslagen zijn op een USB-stick of Home Server, kunnen afgespeeld worden door de Media Player. Uiteraard heb je wel een 4K compatibele televisie nodig om ook daadwerkelijk van de hoge resolutie te kunnen genieten. De update maakt het ook mogelijk om 4K content te bekijken via PlayStation VR. De displays in PlayStation VR zijn echter 1080p, de content wordt dus gedownscaled om zo alsnog een scherper beeld dan native 1080p content te krijgen.

Wel moet je er rekening mee houden dat als je een USB-stick of HDD hebt die geformatteerd is voor uitgebreide opslag op de PS4, dat deze niet gebruikt kan worden om er ook video’s op te zetten.