Afgelopen weekend dook er ineens wat artwork op van Call of Duty: WWII. Dit suggereert – mits de gelekte afbeeldingen echt zijn – dat de nieuwe Call of Duty terug in de tijd gaat. Dat is iets waar velen al enige tijd om vragen en Activision lijkt die vraag te gaan beantwoorden.

Mocht Call of Duty: WWII inderdaad de Call of Duty voor dit jaar zijn, dan is het interessant om te zien hoe Sledgehammer Games hier de afgelopen tijd mee om is gegaan. Het is misschien vergezocht, maar misschien ook niet. Eens te meer is het dus interessant om de informatie eens te analyseren.

Een goed voorbeeld is dat Michael Condrey, co-founder en studio hoofd van Sledgehammer Games, geruime tijd in zijn Twitter bio ‘COD ####’ had staan. Opvallend genoeg is die vermelding sinds een paar dagen verdwenen, maar die vier hashtags zouden in potentie voor ‘WWII’ kunnen staan.

Een ander opvallend feit is dat spelers in Advanced Warfare verschillende wapens hebben verkregen via supply drops, die uit de Tweede Wereldoorlog kwamen. Denk hierbij aan de MP40, M1 Garand en MP1911 die mogelijk als teaser dienden voor de aankomende Call of Duty. Advanced Warfare speelt zich immers in de toekomst af en dan zijn klassieke wapens in die context misschien een wat gekke keuze.

Nogmaals, het kan allemaal toeval zijn, maar het kan ook zo zijn dat de ontwikkelaar al veel eerder hints heeft laten vallen, maar dat de puzzelstukjes nu pas op hun plek vallen. Wat denk jij? Laat het hieronder weten.