Watch_Dogs 2 heeft al een paar keer een update gekregen die nieuwe content aan de game toevoegde. Niet zo heel lang geleden verscheen de Human Conditions uitbreiding die een aantal missies aan het geheel toevoegde. Daar zal het niet bij blijven, want Ubisoft heeft inmiddels weer nieuwe content aangekondigd.

Er komen twee grote uitbreidingen naar de game waarvan er één gratis is en één geld kost, tenzij je over een Season Pass beschikt. De gratis update heet ‘Showd0wn’ en hiermee voegt Ubisoft een PvP-modus aan de game toe. In deze modus krijg je verschillende opdrachten voor je kiezen op verschillende locaties waarbij het ene team moet voorkomen dat het andere team slaagt in haar doelstelling.

Verder zullen de motocross, ekart en drone races met de update speelbaar worden in multiplayer. Ook zullen er ‘loot truck’ uitdagingen opduiken die je zowel in je eentje als in coöp aan kunt gaan en daarbij zul je een gepantserde vrachtwagen moeten hacken terwijl je vijanden moet uit zien te schakelen. Als laatste voegt de gratis update nog 13 nieuwe kledingstukken toe, alsook een paintball geweer.

Niet gek, zo’n uitgebreid aanbod aan gratis content en dat te bedenken dat de multiplayer content in eerste instantie onder de betaalde content viel. In ruil daarvoor krijgen bezitters van een Season Pass wel de nodige nieuwe content, zodat het eerlijk blijft.

De betaalde content heet ‘No Compromise’ en deze bevat een aantal nieuwe missies onder de noemer ‘Moscow Gambit’. Het betreft hier een geheel nieuwe Dedsec operatie, maar details over deze missies zijn nog niet bekend. In aanvulling op deze nieuwe operatie bevat deze uitbreiding verder nog zes singleplayer race time trials waarbij je je tijd via leaderboards kunt delen. Ook mag je nog twee nieuwe wapens verwachten, de lucht shotgun en sniper stun rifle.

Als laatste bevat dit pakket nog een drietal thema pakketten in de stijl van de politie, brandweer en ambulance. Dit betekent bijpassende kleding, maar ook nieuwe moglijkheden en voertuigen met unieke features, waardoor NPC’s dingen gaan doen die je voor onmogelijk achtte.

De Showd0wn uitbreiding zal op 17 april verschijnen, de No Compromise uitbreiding op 18 april. Hieronder voor je gemak nog even een roadmap. Hierop zien we dat de game in mei en juni ook nog wat content krijgt, maar daarna lijkt het te stoppen.