Het was geruime tijd onduidelijk wanneer Akiba’s Beat in Europa zou gaan verschijnen, maar nu is er eindelijk een releasedatum bekend. Op het Europese PlayStation Blog laat XSEED Games weten dat het spel op 19 mei zowel digitaal als fysiek zal verschijnen voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Gamers die Akiba’s Trip: Undead & Undressed hebben gespeeld en verwachten dat Akiba’s Beat ongeveer hetzelfde zal zijn, komen bedrogen uit. De game uit 2014 was namelijk een hele aparte ‘brawler’, waarin je de kleren van vampieren moest verwijderen zodat hun huid werd blootgesteld aan de zon en ze zo dus begonnen te smelten.

Akiba’s Beat is een actie RPG waarin je tegen monsters vecht in verschillende kerkers. Het heeft ook een complexer verhaal dan zijn voorganger, nieuwe personages en een meer genuanceerd vechtsysteem. Tevens zullen alle personages van stemmen voorzien zijn, zowel in het Engels als in het Japans.

Om te vieren dat Akiba’s Beat nu een Europese releasedatum heeft, is er een nieuwe trailer beschikbaar gesteld en die kan je hieronder bekijken.