Het jaar 2015 was een mooi gamejaar en dat hebben we mede te danken aan de Poolse studio CD Projekt Red. The Witcher 3: Wild Hunt was een parel van een game en de twee uitbreidingen die er later voor verschenen waren ook zeer sterk.

De ontwikkelaar heeft nu bekendgemaakt dat de serie inmiddels de 25 miljoen is gepasseerd in verkopen en de financiële resultaten zijn dan ook erg positief. Het gaat hier dan om zowel The Witcher 3 als de twee eerdere delen allemaal bij elkaar. Hoeveel exemplaren er van The Witcher 3 alleen zijn verkocht werd niet bekendgemaakt.

De president van de studio, Adam Kiciński, had er nog het onderstaande over te zeggen.

“For years we have consistently prioritized quality and focused on a limited range of products. The persistently strong sales of the entire The Witcher series vindicate our approach and contribute to long-term appeal of our releases.”

Ze richten zich al jaren op kwaliteit vooropstellen en dat heeft zichtbaar effect gehad zo blijkt. De nieuwe game die in de maak is bij de studio is nog altijd Cyberpunk 2077, maar daar is al een tijd niets meer over vernomen. Wellicht gaan we daar iets meer van zien op de aankomende E3 in juni.