De Call of Duty-serie is sinds het laatste deel wat aan populariteit aan het verliezen, maar Activision Blizzard heeft tegenover The Guardian aangegeven dat ze de reeks toch gaan uitbreiden. Buiten de games om staan er namelijk ook films en series op de planning.

Stacey Sher en Nick van Dyk zijn al druk bezig om de gamereeks naar het grote scherm te brengen en ook als TV-serie gestalte te geven. Het is de bedoeling dat Call of Duty dan ongeveer dezelfde weg gaat bewandelen als Marvel dat doet met zijn superhelden. Daar zijn al verschillende bioscoopfilms en series van verschenen en die maken deel uit van één groot universum.

“It’s going to have the same sort of high-adrenaline, high-energy aesthetic as the game, but it’s not a literal adaptation. It’s a much more broad and inclusive, global in scope … a big, tentpole Marvel-esque movie.”

De Call of Duty-games hebben al verschillende verhalen mogen vertellen en deze kunnen ook gebruikt worden in films, zoals het verhaal achter het verhaal van de Black Ops-reeks. Er zijn nu al verschillende scripts klaar voor meerdere films en er wordt samengewerkt met militaire experts om een zo goed mogelijk geheel neer te zetten. De TV-series kunnen zich dan gaan focussen op één situatie, zoals de Tweede Wereldoorlog of Vietnam.

Er wordt dus een compleet Call of Duty-universum door Sher en van Dyk in elkaar gezet en als alles goed gaat kunnen we daar volgend jaar al de eerste stap van zien. Als dit een succes blijkt, dan zullen er meer films en series volgen.